Geloof ik in bijgeloof?

Nu we bijna een jaar onderweg zijn naar die baby word ik soms wat wee moedig. Soms borrelen er wat dingen waarvan ik me af vraag, klopt dit of is het bijgeloof. Alsof je een bepaalde volgorde moet hebben om controle te hebben op dingen die er eigenlijk niks mee te maken hebben. Ik ben niet gevoelig voor vrijdag de 13e of zwarte katten, ik ben juist vaak heel nuchter in dit soort dingen, maar als je zelf geen controle hebt op het ‘lot’ wat moet je dan?

Bestaat er eigenlijk wel toeval?

Ooievaars. Er zitten er hier sinds kort echt een hele hoop. Sinds we met de I.V.F zijn begonnen zitten ze in de polder als ik onderweg ben naar het werk. Ook naarmate we dichter bij de punctie kwamen worden het er ook steeds meer, zo bizar. Zouden ze ons geluk brengen?

Zoals ik al deelde in onze I.V.F dagboekje gaan we iedere keer naar de mac, omdat we dat bij de poging van Emily ook deden, maar of dat nou echt helpt? Dan krijg je in ieder geval een foodbaby 😉

Cursus online vruchtbaar. Ja zulke cursussen bestaan echt. Daarbij praten ze je een soort van schuldgevoel aan dat het aan je voeding ligt en dat je ineens allemaal rare dure supplementen moet gaan kopen en gebruiken, dat zou dan werken. Geldklopperij als je het mij vraagt, gewoon smerige boevenpraktijken op de onzekerheid van vrouwen inspelen.

Ik zie eigenlijk overal wel een verband in, als je het uit telt is de verjaardag van Emily ongeveer 6 maanden na mijn verjaardag. En hadden we de IVF poging een half jaar na onze trouwdag. ja, ja, alles heeft een verband. Nu is het zo’n beetje tellen tot wanneer we met deze poging uitgerekend zouden zijn en dan kijken waar dat mee in verband staat, ja echt. Piekeren doet gekke dingen met mensen.

Spulletje kopen voor de nog niet gemaakte baby. Ook al ben ik soms heel erg hoopvol, ik durf het niet. Wie weet jinx je de boel. Nog geen schattige rompertjes in huis of een negen maanden boek. Ik wacht braaf tot aan de test of misschien wel de eerste echo.

Geloof jij in bijgeloof? Of dat je iets kan Jinxen?

uitgelichte afbeelding: pixabay.com

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge