Help, mijn kind slaapt niet door

Emily is nooit echt een heel fantastische slaper geweest. Toen ze nog een mini baby was vond ik het nog wel acceptabel, maar nu ze bijna anderhalf is ben ik er echt wel klaar mee hoor.. Tegenwoordig tellen we de nachten die we door kunnen slapen en als dat er twee achter elkaar zijn, zijn we al erg blij.

Emily sliep vorig jaar in september de eerste keer een nachtje door, dat was meer als 6u achter elkaar in dat geval. Super fijn natuurlijk, tot ze oor ontsteking kreeg in oktober. Redelijk snel kreeg ze dan ‘s nachts nog een voeding omdat wij de avond voeding wat eerder deden als andere ouders al laatste voeding. Omdat dit voor ons gewoon beter uit kwam met slapen en Paul zijn werk.  Vanaf januari zo’n beetje sliep ze eigenlijk super goed, toen werd ze een enkele keer wakker in de nacht, dan konden we het tutje terug geven en sliep ze zo weer verder.

Tot we in april over gingen op flesjes in plaats van borstvoeding. Man, man, man wat een ellende. Zo rond eind juli werd het gelukkig weer wat beter en brachten we echt meer ritme aan. En toen ging het stukken beter, zeker op vakantie ging het top. En dan nu sinds een paar weken is het weer feest.

Hoe zien die nachten er nu uit dan?

  • Rond 19u geven we Emily een flesje, dan gaan we naar boven. Uitkleden, pyjama aan, tandjes poetsen, liedje zingen en naar bed.
  • Om +- 21u, 21.30 word Emily wakker, dan geven we haar het resterende beetje van het flesje. Ook is het volgens mij van Emily als controle of ik al thuis ben. Als ik ben wezen werken of sporten ben ik altijd rond deze tijd weer terug.
  • Zo rond 3.00 word ze heel eventjes wakker, vaak is het dan even haar tutje terug geven. knuffelen en terug in bed schuiven.
  • Een enkele keer word ze rond 6u nog even wakker als ze al honger heeft en de avond ervoor niet zo goed gegeten heeft. Ik maak haar meestal tussen 7.45 en 8.00 wakker om aan te kleden, en al dan niet naar de opvang te gaan.

Maar waar het nou verkeerd gaat, ik heb echt geen flauw idee. Natuurlijk zijn er wel nachten dat ze doorslaapt, maar die zijn schaars. Als ze wel een nacht door slaapt dan vragen Paul en ik elkaar ook echt verbaasd de volgende ochtend of de ander ze gehoord heeft.  Doorslapen doet ze over het algemeen als Paul thuis is 😉 Normaal is Paul rond 2.45 naar zijn werk, dus over het algemeen ben ik er de nachten alleen.

Ik vraag niet per se om tips. We voor mijn gevoel echt ALLES al geprobeerd hebben, laten huilen, ander ritme, minder slapen overdag. Een vast avond ritueel, bij ons in bed slapen, een andere pyjama, slaapzak, papflesje, nachtlampje.

edit: de nacht van zondag 13 op maandag 14 november heeft ze warempel toch doorgeslapen, het kan dus wel 😉

5 reacties

  1. Geen idee ook, hier zitten we met hetzelfde. Hoewel May het eigenlijk volgens mij vooral gezellig vindt. Ze slaapt van 19.00-03.00 meestal. Dus op zich best prima, maar zou toch liever dan 22.00-06.00 hebben geloof ik haha.

    Sterkte in elk geval. Ooit komt het goed weet ik uit ervaring, en ik hoop voor ons allebei dat die dag snel komt.
    Merel onlangs geplaatst…Ouder worden erg? Welnee, leven begint bij 30!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge