Kate? update• Maand 1

Zoals ik bij Emily deed, leek het me leuk om ook van Kate iedere maand een update te delen. Hoe het gaat met haar, met ons, hoe ze groeit en wat ze allemaal geleerd heeft. 

Kate is al een maand bij ons, hoe bizar snel gaat dat? Ze groeit als kool en ze is ook steeds meer wakker. Ik klets jullie bij over Kate!

Groei

Haar geboorte gewicht was 3155gr dat is best wel netjes voor een baby van 37 weken, daar hadden we gelukkig niet over te klagen. Ook het afvallen was minimaal, ze viel af tot 2970 en kwam na dag 4 al weer aan. De laatste dag van de kraamhulp woog Kate 3040 gram, dus dat ging al de goede kant op.

Na de eerste afspraak bij het consultatie bureau zat ze al ruim over haar geboorte gewicht heen. Afgelopen week was ze in totaal al 500 gram boven haar geboorte gewicht. Ik maak me daar geen zorgen meer om. Ik geef geen borstvoeding maar Bossche bollen 😉 De lengte is ook gemeten en ze zit op 52cm. Het meten is wat lastig omdat ze een baby niet helemaal uitrekken. Ook haar gewicht zat afgelopen week met wegen op 3955gr, dat betekent dat ze meer dan 350 gram is aangekomen in een week. Ze zit nu nog in maatje 50, maar dat ontgroeit ze nu rap. De Noppies shirtjes worden naveltruitjes en ook Prenatal word snel te klein.

Kate komt overdag ongeveer om de 3u voor een voeding. ‘s nachts laat ze er sinds een paar dagen 4u en 3.5u tussen, dus komt ze nog maar een keer per nacht. Daarmee zitten we op zo’n 7 a 8 voedingen op een dag. De borstvoeding verloopt na wat opstartprobleempjes nu prima en gaat super soepel.

Ontwikkeling

Waar ze de eerste weken nog vooral sliep, en dan bedoel ik ook echt alleen maar sliep. Ze was alleen wakker als ik haar voedde en verschoonde. Is Kate nu steeds meer wakker, ze kijkt dan lekker rond of ligt te kijken naar haar zus. Die is reuze interessant.

Je kunt merken dat ze al weer wat verder kan zien, en ook focussen met haar oogjes gaat steeds beter. Verder glimlacht ze veel in haar slaap, maar dat is natuurlijk nog niet bewust, dat komt komende weken wel.

Huilen doet ze eigenlijk vrijwel niet en is ze een tevreden baby. Alleen als ze honger heeft is het moord en brand. En met krampjes, waar ze soms toch wel last van heeft. Ik gok dat het komt doordat ze toch wat vroeger is dan hoort, maar daar komen we wel over heen. Ze spuugt ook zo’n beetje na alle voedingen, geen hele reflux golf maar wel meer dan een mondje en dat eindigd dan regelmatig in mijn decolleté. Na overleg lijkt het alsof ze ‘gewoon’ te veel binnen krijgt en dat er dan weer uit gooit.

Ons kleine dametje doet het super goed , is super tevreden en niet meer weg te denken. Voor nu zijn jullie weer bij gekletst en komt de volgende update volgende maand.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge