Kate? update• Maand 2

Zoals ik bij Emily deed, leek het me leuk om ook van Kate iedere maand een update te delen. Hoe het gaat met haar, met ons, hoe ze groeit en wat ze allemaal geleerd heeft. 

Kate is al weer 2 maanden bij ons en er is een hoop gebeurd de afgelopen maand. De tijd maar ook de ontwikkeling gaan super hard!

Groei

De vorige keer woog zij 3955gr nu is ze gegroeid naar 4470gr en 52 cm, dat was een goede twee weken geleden dus ze zal nu rondom de 5kg zijn. We gebruiken nu maatje 2 voor de luiers en kleren maat 56. Kate past nog in het wiegje en slaapt nog steeds naast mijn bed. Aankomende week krijgt Kate voor het eerst haar inenting en ik vind dat toch wel een dingetje. Zo sneu als ze geprikt worden. Ik vind het nodig, maar wel sneu.

Het spugen is gelukkig al een stuk minder als bijvoorbeeld vorige maand of zelfs een paar weken geleden. Zo gek, maar wel erg fijn. ‘s morgen na de voeding spuugt ze soms nog wel eens, maar dat is meer om dat ze dan extra veel kan drinken.

Voeding

Overdag meld Kate zich om de 3u voor een voeding, en nu ‘durf’ ik ze zelfs in het openbaar te voeden. Vorige maand was dat nog helemaal niet van toepassing geweest en nu al met enige regelmaat. Ook en flesje drinken als ik er niet ben gaat goed. Ik kolf nu met enige regelmaat een voeding om voorraad op te bouwen maar ook om te oefenen. Over een maandje gaat Kate al voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Eindelijk kan ik zeggen dat de borstvoeding goed en van zelf gaat.

Zo goed, dat ze sinds een paar nachten ‘s nachts door slaapt. Kate drinkt dan rond 22.30/23.00 de laatste voeding en komt dan ‘s morgens pas tussen 5 en 6uur. En dan weer om de 3uur, dus dat is eigenlijk super netjes. Ik hoop dat ze dat de komende weken/maanden vast houd.

Ontwikkeling

Het is een fel klein dametje. Emily was als baby een stuk rustiger en gemakkelijker af te leiden, dat is bij Kate niet van toepassing. Kate is een kleine lachebek, die gezellig ligt te kletsen als je haar verschoont en je dan trakteert op een glimlach en gilletjes van plezier. Zeker als Emily er bij staat. Met haar grijpgrage handjes hangt ze regelmatig in mijn ketting, mijn haren of de haren van haar zus. Door dat ze haar handjes steeds beter snapt slaat ze zichzelf ook wakker, we gebruiken nu een inbakerdoek en daarmee slaapt ze eigenlijk super rustig.

Kate heeft een beetje een voorkeurshouding maar dat is de afgelopen weken toch al weer wat minder geworden. Ik kan ze wel draaien, of ze word wakker of ze draait zich weer om als je weg bent of slaapt.

En verder nog:

  • Je eerste echte lachje: 8 mei. Naar je zus, niet eens naar je moeder. Weet ik mijn plek ook weer.
  • Je huilt nu met echte tranen. Zeker als ze even door huilt, bij bijvoorbeeld krampjes of als ze toch echt even moet wachten tot we thuis zijn voor een voeding.
  • Super sterk met je nek. Als ik je handjes pak kom je zo naar voren.
  • Je volgt je zus op de voet.
  • Een voorkeurshouding, die we je dus af moeten leren.
  • Je weet je handjes feilloos te vinden. Lekker op je handjes sabelen, ook als je nog geen honger hebt.
  • Naast met papa mee onder de douche vind je de tummy tub ook erg fijn.

Dat was de update weer voor deze maand, het lijkt wel alsof er iedere keer weer meer te vertellen is. Kate is echt een super lief klein (pittig) meisje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge