Kate update ? • 1 jaar + 3 maanden

De tijd vliegt gewoon door en het leek me wel weer tijd voor een Kate update. In zo’n relatief korte tijd kan bij zo’n kleintje zo veel gebeuren.

Groei

Kate is ruim over de 10kg heen. Toen wij half juni bij het consultatie bureau waren voor de (voorlopig) laatste enting zat ze er nog net onder, maar ieder pondje gaat door het mondje en ze eet erg goed.

Kate zit nu ook in maat 80 en zal daarmee ook zo rondom 80cm zitten. Haar schoenmaat is 20/21 en vind ik al best wel grote voeten. Alle slofjes en dat soort spul voor Emily is allemaal te krap voor Kate.

Tandjes

Ze heeft het heel lang met 4 boven en 2 onder tanden gedaan, nu zijn er 2 kiezen boven in bij gekomen en onderin ook eentje. Ook lijkt het dat de hoek tanden doorkomen, maar dat denk ik al een tijdje. Ze heeft er best wel last van gehad, en wij dus ook. Wel sneu als je zo’n last van je mond hebt en dan die zure poepluiers erbij.

Voeding

Kate eet goed en eigenlijk vrijwel alles. Ze weet heel precies wat ze wel en niet wil. Broodjes in de roomkaas dippen bijvoorbeeld of de ontbijtgranen uit de kast pakken als tussendoortje, ze weet precies hoe het werkt.

Pasta, gnocchi en aardappelpuree zijn favoriet bij Kate. Ze kan ook steeds beter met een vork eten.

Slapen

Dat gaat eigenlijk echt ruk. We hoopte dat het aan de tanden lag, of aan haar oren, maar we komen er maar niet achter. We hebben een tijd gehad dat ze midden in de nacht steeds ging huilen en niet te troosten was. Daarna ging het over in het niet in haar eigen bed willen slapen.

Dan lieten we haar in slaap vallen in ons bed en legden we haar ´s nachts over. Op vakantie was het precies andersom, dan werd ze rond 1u huilend wakker en wilde ze alleen nog maar tussen ons in slapen. Dat gebeurde dus bijna de hele vakantie, gezellig in een bedje van 140×200

We gaan nu kijken met het consultatie bureau of we daarmee een stap verder komen en anders gaan we voor een slaapcoach. Ze slaapt al dik een jaar mega slecht en we zijn er klaar mee! We willen onze avond en nachten terug.

Ontwikkeling

Sinds eind juni, net voor onze vakantie was het zo ver. Ze loopt los! op vakantie heeft ze bijna alles gelopen, langs het zwembad, en bij de mini disco. Nu we weer thuis zijn vertikt ze het.

Op de BMW loopauto kan ze al prima vooruit en dat vind ze ook echt heel erg leuk. Door de tuin heen en klimmen in het speelhuisje, levensgevaarlijk maar ze kan het en doet het.

We merken nu ook echt dat ze wel een stukje pittiger is dan dat Emily was. Ze is echt wel een driftkopje, en dat is ook echt wel te merken in de nachten.

En verder:

  • ze heeft een woordje wat ze gebruikt om Emily te roepen. Het klinkt een beetje als E-maaa
  • Ook zegt ze papa, als het haar uit komt en heeft ze een klank bedacht voor Angie.
  • Ze speelt ook erg graag met Angie en Angie met haar. Samen met de knuffel gooien en samen knuffelen.
  • Ze eet graag ijsjes en maakt haar niet uit in wat voor smaak.
  • Het zwembad vond ze echt geweldig op vakantie. Of dat nou het grote zwembad was of het bootje wat we mee namen voor op de veranda, als je niet oplette, ze zat erin met kleren en al.
Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge