Kate update ? • maand 10

Oh My! Januari leek echt een eeeeeeeuwigheid te duren, sorry hoor, maar echt. Hoewel Kate echt super hard ontwikkelt, de nachten killing zijn en de weken toch voorbij kruipen is het nu weer tijd voor de volgende maandupdate.

#teamnosleep

Kate is steeds af en aan ziek, verkouden of onderweg en I hate to say it Maar die nachten met 100x een onderbreking of dat je 2.5u bezig bent met troosten, wat niet lukt een huilende baby met tanden, snot of god weet wat nog meer trek ik gewoon super slecht. Die f-ing depressie werkt dat echt niet mee. De huisarts belt ons tegenwoordig om te vragen hoe het gaat als we bij de HAP geweest zijn, wat zo’n beetje een regelmatig nachtelijk uitje lijkt te worden. Maar eindelijk gaan we nu een vervolg traject in met de kinderarts om te onderzoeken waar Kate echt last van heeft. Eindelijk geen pappen en nathouden adviezen meer, maar echt actie. De afspraken staan, en ik weet niet hoeveel ik er over wil of ga delen, maar de afspraak is pas in februari, tot die tijd weet ik ook niet zoveel.

Groei

Kate heeft qua gewicht wel wat ingehaald. Ze zit nu eindelijk boven de 8kg. De lengte blijft ze een beetje achter, ze blijft steken rond om de 69cm en draagt ook nog steeds maat 68. Maatje 74 verzuipt ze nog in en zakt ook van haar billen. Haar haren groeien nu wel hard, als Kate net uit bad komt heeft ze net als haar papa echt krullen. Ik ben benieuwd hoe dat is als ze echt langer haar heeft. De eerste afspraak bij de kapper staat gepland!

Tandjes

Vorige maand had ze er ineens twee en ze doet er de afgelopen weken gewoon nog even een paar bij. Wel in een gekke volgorde, maar daar heb je niet zoveel invloed op. Ze heeft er bovenin nu 6 en onderin 2. Iedere week dus meer dan 1 tand. ‘s avonds voor het naar bed gaan poetsen we samen de tandjes en dat vind ze eigenlijk best prima.

Voeding

Omdat ze ‘s nachts zo spookt bied ik haar soms rond een uur of 4, half 5 vast een fles aan zodat ze toch nog even gaat slapen. Rond 9u krijgt ze dan fruit (als ze dat al wil, als ze tanden krijgt eet ze er geen hap van) een hele boterham gaat er met gemak in, dan een kleine fles van 120ml + 4 schepjes die ze niet helemaal op drinkt. Dan een soepstengel of snoepsterren van de kleine keuken. Avond eten gaat er vaak goed in. Chili met kidney bonen of knolselderij puree vind ze erg lekker. Of de curry met bloemkool en linzen behoort tot haar favorieten. Een toetje en voor het slapen gaan een flesje en zo is het cirkeltje weer rond.

Ontwikkeling

Ze maakt een inhaal slagje. Ze tijgert de hele kamer rond en is binnen no time van de ene naar de andere kant. Ze kruipt soms ook al wel, maar dat gaat haar vaak niet snel genoeg. Van de week stond ze ineens in bed, maar ze heeft volgens mij nog niet echt door hoe het echt moet. Dat zelfde geld voor gaan zitten.

Omdat ze zo stabiel zit ben ik al een keer met haar naar de supermarkt gefietst! Mijlpaaltje hoor! Nu het zo koud is en glad doen we het maar even niet, maar zodra het mooier weer word gaan we er zeker vaker op uit.

En verder

  • We zijn weer terug bij de manueel therapeut omdat ze blijft overstrekken.
  • Ze gooit expres dingen op de grond zodat we moeten oprapen voor haar
  • De hond is niet meer veilig
  • Speelgoed met wieltjes zijn het leukst
  • Kwijlen voor 3.
  • Ze kan in de box bij de boxmobiel en trekt er dan natuurlijk ook behoorlijk hard aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge