Kate update ? • maand 11

De laatste maand update van Kate als baby. De volgende update is zij gewoon al 1 jaar. Terwijl ik dit schrijf is het nog een week of 5 tot haar verjaardag en ben ik druk aan het bedenken over hoe en wat. Maar voor nu een Kate update!

To sleep or not to sleep

Alsof het #parentkarma is, het gaat een paar dagen goed en dan is het weer ruk. Zodra je uitspreekt dat het afgelopen nacht eigenlijk best goed ging, is het weer feest. De tanden spelen hier nu voor een groot gedeelte een rol in denk ik, maar om haar nou standaard een zetpil te geven voor de nacht gaat ons net even wat te ver.

Groei

Langzaam aan gaan we nu richting maat 74. De grap is dat ik dat voor Emily een groot gedeelte alleen maar lente kleding had, en dat Kate dat nu toch aan kan omdat ze niet zo hard gegroeid is. Ze maakt wel een inhaal slagje, maar ik heb omdat we al even niet op het consultatie bureau of bij de kinderarts zijn geweest geen exacte cijfers voor het eerst.

In haar haren kan je echt zien dat ze krullen heeft en veel weerborstels. Het zit echt alle kanten op, maar het is wel super schattig. Ook kan ze nu een haar speldje in omdat het haar bovenop lang genoeg is.

Tandjes

Vorig maand deed ze er ruim 1 per week, nu is het gelukkig wat rustiger. Ze heeft er een hoektand bij. Waarvan ik vorige maand dacht dat ze al door waren, valt dat toch wel weer mee. Onderin doet ze nu de hoektanden erbij. Tandenpoetsen gaat gelukkig goed. Samen met haar zus in de badkamer tegelijkertijd poetsen, gezellig!

Voeding en ritme

‘Als ze slaapt, slaapt ze ook tot redelijk laat, tussen 7.30 en 8.00 is ze wakker en drinkt ze een flesje melk (180ml+6 schepjes) Daarna krijgt ze fruit, of thuis of op de kinderopvang. (9.00-9.30) Kate is geen fruit eter, ze eet een half potje fruit in de ochtend en dan is ze er ook echt klaar mee. Daarna (10.30) wil ze vaak even naar bed en slaapt ze een uurtje tot anderhalf. ‘s middags eet ze een hele boterham en drinkt daarna een flesje voor ze naar bed gaat. Rond 14.30-15.00 gaat ze slapen, soms is dat een uurtje, soms ruim twee. tussen 17.30 en 18.00 eten we warm en daarna een toetje. Dan nog even spelen en naar bed. Ze ligt dan meestal rond 19.30 in bed. Van te voren krijgt ze nog een flesje melk en gaat dan lekker slapen.

Ontwikkeling

Groot punt deze maand. Waar ze vorige maand per ongeluk stond, staat ze nu alleen maar. Zelfs met slaapzak aan kan ze in bed gaat staan en zelf gaan zitten. Het tijgeren is nu echt kruipen geworden en is ze ook echt snel mee. Met het staan komt stappen langs de bank en aan de hand er ook bij. Dit gaat echt niet normaal hard.

En verder:

  • Samen ritjes op de fiets kan nu echt sinds het mooie weer.
  • Ook lekker buiten spelen en samen met haar zus van de glijbaan.
  • We hebben een bak met speelgoed en als die gepakt word komt ze extra snel aan gekropen
  • De waterbak van de hond is ontdekt.
  • Net als de brokjes en de voerbak
  • Samen een rondje op de loopauto vind ze erg leuk
  • Eindelijk de rust om een boekje te kunnen lezen, gezellig!
  • Ze geeft kusjes. Met open mond en veel kwijl, maar ze geeft kusjes!
  • Zegt sinds een paar dagen, echt een paar
  • dagen, papa en nu ook mama! ❤️❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge