Kate update ? • maand 12

De laatste maand update van Kate. Ze is nu een jaar, de eerste 12 maanden zitten er op. Hoe is haar ritme nu, wat eet zij op een dag en hoe doet ze het qua ontwikkeling?

Groei

Kate is nu zo om en nabij de 9 kg en zit nu echt wel prima in maat 74. Sommige kleertjes kan zij zelfs 80 aan, die heb ik van zolder gehaald en uitgezocht zodat we daar lekker mee verder kunnen. Laat de lente maar komen.

Ze is op het moment wel echt aanhankelijk. Alles is mama, zodra ze me ziet, of hoort, of we oogcontact hebben komt ze direct naar me toe en aan me hangen. In de oei ik groei app kreeg in de reminder dat ze in een sprongetje zou zitten, dat laat ze ook echt duidelijk merken. Ik weet nog dat ik dit sprongetje bij Emily echt HEL vond. Dus ik bereid me vast mentaal voor op de ellende.

Tandjes

Op het moment is het rustig, eigenlijk geen nieuwe tanden erbij. Hoewel ze wel weer slechter eet, meer kwijlt en rode billen heeft. We gaan het zien!

Voeding en slapen

Kate is een beetje een eigenwijze drol, soms gaat ze prima slapen, en de andere dag is het dan weer ellende en wil ze niks. Dan wordt ze echt boos en gaat ze in haar bed staan mopperen tot je haar komt halen.

Ik denk dat ze een beetje tussen de overgang van slaapjes in zit. Als ze ´laat´ wakker is, dan gaat ze nog maar een keer naar bed, en anders twee keer. Vaak slaapt ze dan een uurtje tot anderhalf. Soms twee.

Eten doet ze nu grotendeels met de pot mee. Ik maak nog enkele hapjes voor haar als ze niet mee kan eten, maar er gaan tegenwoordig zelfs frikandellen in. Dat komt wel goed. Haar lievelings eten is pasta of boterhammen met vruchtenhagel.

´s morgens begint ze met een boterham en krijgt daarna fruit. Na het slapen 1 a 2 boterhammen met beleg. Een klein flesje melk voor ze naar bed gaat. Eind van de middag een snackje, een soepstengel, baby chippies of van die snoepsterren van de kleine keuken. Avond eten plus een toetje en voor het naar bed gaan (als ze wil) een flesje en dan lekker naar bed.

Ontwikkeling

Kate heeft bedacht dat ze klaar is met de maxicosi. Ze zette het echt op een krijsen als ze er in moest en bleef in de auto ook mopperen. Toen we de grote stoel probeerde was het over, dus.

Ook de box hebben we opgeruimd, want daar was mevrouw ook klaar mee. Staan, rellen en huilen tot je haar er uit haalde. Spelen deed ze toch vooral samen met haar zus op het kleed.

Komen we aan bij een fijn karakter ontwikkelingetje, ze is echt wel een kleine dwingkop. Als ze haar zin niet krijgt, bij ons of haar zus, wordt ze echt boos. En dan bedoel ik ook boos. Als ze het op een bepaald stuk speelgoed heeft voorzien, moet dat ook zo gebeuren. Je snapt het, heul fijn.

En verder;

  • Ze loopt soms op haar knietjes. Als ze achter een karretje zit of iets wat rolt dan gaat ze er op haar knietjes achter aan.
  • Maar ook als ze staat, stapt ze er achter aan.
  • Ze zegt sinds kort ook Hap. Happie. Klein vreetzakje dus. #Foodislife
  • Ze knuffelt echt, ze kan met een knuffel of met ons echt intens gaan zitten of liggen knuffelen. Helemaal met haar armpjes om je heen. Zo lief!
  • Ze wil graag zelf eten
  • Kan Hoera met haar armpjes in de lucht!
  • Emily en Kate kunnen erg lief samen spelen, tot Kate aan de haren van haar zus trekt. Of Emily speelgoed van Kate afpakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge