Kate update ? • maand 3

Zoals ik bij Emily deed, leek het me leuk om ook van Kate iedere maand een update te delen. Hoe het gaat met haar, met ons, hoe ze groeit en wat ze allemaal geleerd heeft.

Groei.

op 31 mei zijn we naar het consultatiebureau geweest en woog Kate 4920gr en was 55cm lang. Ze groeit zo onwijs hard. De afspraak verliep niet echt fantastisch, dat kwam de afgelopen maand al een keer voorbij. Ondertussen is ze ruim voorbij de 5kg en worden de shirtjes in maatje 56 toch al echt navelshirtjes. Die blijven nu langzaam aan op de zolder na het wassen en komt maatje 62 tevoorschijn. De cijfers van bijna een maandje later, 28 juni zijn: 5440 gram en 60 cm. Haar gewicht zit mooi op het middelste lijntje en haar lengte schiet hard omhoog.

Ook zijn we nu al over naar luiers maat 3. Na een aantal poepexplosies kwamen we tot de conclusie dat misschien de luier al de geweld niet meer zo goed trok en dat een maatje groter misschien wel handiger is. Maat 2 heeft ze dus ook echt maar super kort aan gehad.

Voeding

Kate krijgt nog steeds borstvoeding en omdat ze net 3 maanden is, is dat ook het enige wat zij krijgt. Flesjes oefenen we met regelmaat en dat gaat ook goed. Tot ik zelf langsloop of aan het praten ben, dan stopt ze even met drinken en kijkt ze me na. Kate slaapt nog steeds door, een goede zes uur zit er tussen de voedingen ‘s nachts en overdag ruim 3 uur.

Slapen, inbakeren, ritme.

Sinds een paar dagen kan ze ‘goed’ zelf in de kinderwagen in slaap vallen. En Kate slaapt dan ook gelijk een goed uur tot anderhalf. Ze heeft dan de Puckababy niet nodig, wat een paar weken geleden nog wel echt van toepassing was. ‘s Nachts kan zij ook prima zonder Puckababy in slaap vallen, maar ligt na een paar uur toch al weer te zwaaien waardoor ze half wakker word. Dat doen we dus maar even niet meer.

We hebben de inbaker doeken ingewisseld voor de Puckababy piep. De doeken kreeg ze toch een soort van los, door het woelen waardoor deze dan over haar neus en mond zaten. Ik vind dat niet zo heel relaxed, kan ik je vertellen. Nu ze haar armpjes toch iets kan bewegen en op haar borst kan leggen heb ik het idee dat ze dat net wat fijner vind.

Kate is een meisje wat veel meer ritme heeft als dat haar grote zus op deze leeftijd had. Slapen, verschonen, voeden, spelen, slapen. Ze is dan een uurtje tot anderhalf wakker en dan zie je haar minder bewegen en moe worden. Dan kan ze zo, hupsaKate (woordgrapje wat we hier regelmatig maken) haar bedje in. Tutje en slapen.

Ontwikkeling:

 • Sinds begin juni kan Kate ook terug rollen van haar buik naar haar rug. Super knap!
 • Haar onderlijf draait steeds meer als ze op haar rug ligt
 • Ze kan al goed kletsen, hele verhalen verteld ze tegen haar handjes of de boxmobiel.
 • Na het ontdekken van de handjes word nu dingen grijpen en pakken steeds meer een ding. Ze weet haar konijn steeds vaker te pakken om vervolgens niet meer los te laten.
 • Met de slinger in de Maxi-cosi zie je Kate ook echt nadenken hoe ze dat nou het best aan kan pakken, en dan gaat haar handje richting het konijn.
 • Haar haren worden steeds langer en haar kuif is een beetje gekruld. Waar ze de eerste dagen heel erg op Emily leek, lijkt ze nu steeds meer op Paul.
 • De Maxi-cosi is niet haar vriend. Ze kijkt liever rond en in de auto is het standaard mopperen.
 • Ook in de reiswieg is de kap vaak omlaag omdat ze dan kan kijken.
 • We maken steeds meer woordgrapjes met haar naam. Zo’n naam wat nergens op rijmt en waar je niks van kan maken is hier dus kei hard mislukt. mompoints af trek
 • Kate is gestart op het KDV en dat vind ik ook wel even wennen. Bij Emily hebben we dit niet gehad omdat ik toen het eerste jaar thuis was doordat ik in de ziektewet zat met mijn hand.
 • Angie word steeds interessanter.
 • Die grote zus staat nog steeds op een. ‘s Morgens word die getrakteerd op een grote glimlach en moet er uitgebreid geknuffeld worden.
 • Kate huilt nog steeds wel eens flink. Echt wel een uurtje of anderhalf tot twee. Er komt een babyfysiotherapeut om te kijken of ze niet toch last heeft van haar nek. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik van het huilen krijsen, gillen echt af en toe zo radeloos word en onzeker dat ik het echt even niet meer weet.

Dit was weer de Kate-update van maand 3. Volgende maand ben ik al weer ruim aan het werk, ik ben benieuwd hoe het er dan uitziet!

3 reacties

 1. Ik vind het zo knap hoe je deze updates allemaal maakt! Een ongevraagde tip/ ervaring, mijn zoontje heeft de eerste drie maanden erg veel gehuild. We zijn uiteindelijk met hem naar een osteopaat gegaan die gespecialiseerd is in baby’s. Dit heeft voor ons echt een wereld van verschil gemaakt. Van een onrustige baby naar een vrolijk, tevreden kereltje. Misschien iets waar je eventueel naar kunt kijken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge