Kate update ? • maand 5

Zoals ik bij Emily deed, leek het me leuk om ook van Kate iedere maand een update te delen. Hoe het gaat met haar, met ons, hoe ze groeit en wat ze allemaal geleerd heeft.

Groei

Kate is afgelopen maand wederom een goeie kilo gegroeid. Ze gaat zo langzaam richting de 7 kilo. Hoewel ik voor de foto gokte dat ze wel boven de 6.5 zat, zit ze nu zelfs over de 6700 gram. Ze is 63cm lang en groeit dus gewoon KEI-hard door. Kate is een lekkere bolle baby, ze heeft haar 3 weken ‘achterstand’ ruimschoots ingehaald en ook het gewicht van haar zus evenaart ze met gemak.

Ze heeft nu kleren maatje 62 aan, maar die moeten we eind van de maand al wel door gaan schuiven naar de volgende maand gok ik.

Voeding

Kate krijgt nu nog steeds enkel borstvoeding. Ze heeft hier nog voldoende aan en vraagt nu zo’n 5 a 6 keer per dag om een voeding. Ze drinkt tegenwoordig wel aan twee kanten, maar nog steeds even snel. Ze is binnen een minuutje of 12 klaar met drinken. Als Kate 6 maanden is gaan we beginnen met hapjes, toch kijk ik daar nu langzaam aan wel een beetje naar uit.

Wel spuugt ze nog steeds erg veel. Binnenkort hebben we een afspraak bij de kinderarts en hoop ik dat we daar wijzer van worden.

Fysio- en manuele therapie.

Afgelopen maand hebben we beide af kunnen sluiten. De blokkade is weg en hoeven we bij de manueel therapeut niet meer terug te komen. Dankzij de fysiotherapeute zijn we -eindelijk- doorverwezen naar de kinderarts. Zoals zij voor Kate, maar ook voor ons gezorgd heeft chapeau, maar echt! Ik blijf het gek vinden dat geen andere medische instelling waar we meerdere keren zijn geweest, zo naar ons geluisterd heeft.

We hebben nog wat oefeningen waar we Kate mee kunnen laten ontspannen en kunnen leren beide kanten te gebruiken, maar dat komt helemaal goed!

En Verder:

 • Afgelopen weken konden we duidelijk merken dat ze in een ‘sprongetje’ zat. Klieren met drinken en met slapen. Het doorslapen was ineens verdwenen, van nachten van 8u naar 3.5u. Dat was wel weer even pittig
 • Kate krijgt echt van die lekkere baby spekjes. Of hammen, zoals wij ze liefkozend noemen.
 • Kate kan nu ook schaterlachen, te schattig!
 • Kan zelf haar tut in haar mond stoppen, maar nog veel leuker is het eruit halen. We zien dan dat ondeugende snoetje en dan gaat dat handje er achter aan en dan pakt ze haar tut.
 • Ook kan ze zelf omrollen van rug naar buik. Super knap en dat trotse bekje dan ook!
 • Overal aan frunniken tijdens het drinken, ik geef haar nu een hydrofiel of een knuffeltje omdat ze anders met haar nagels aan mij gaat lopen krassen.
 • Waar vorige maand het drinken belangrijker was dan haar zus, is dat nu andersom. Ik moet echt zorgen dat ik even rustig zonder allemaal afleiding ga zitten. Anders is al het andere belangrijker als mijn borst.
 • Op vakantie hebben lekker samen gezwommen en buiten gespeeld. Ook heeft ze heerlijk kunnen slapen. We hebben wel gemerkt dat Kate een koukleum is en we haar toch wel warm moeten aankleden omdat ze anders wakker word.
 • We hebben ook ontdekt dat Kate het best slaap als we alles donker maken. Geen afleiding en dan is zij zo vertrokken.
 • De fysio omschrijft haar als ‘altijd aan’. Ze is (ik vind dit eigenlijk echt een vies woord) prikkelgevoelig, neemt alles op en raakt daardoor oververmoeid/overprikkeld.
 • Het huilen is helaas nog niet weg. Daardoor gaat het niet zo goed met mij, ik ben op en krijg daar nu begeleiding voor.

 

5 reacties

 1. Hoihoi
  Ik volg al enige tijd je berichtjes. Onze meisjes schelen niet veel. Ik herken je verhaal over het huilen van de kleine meid. Je wil gewoon dat je meisje zich fijn voelt.
  Ik vind het zelf erg moeilijk haar los te laten en vind de intieme band zo fijn en bijzonder.
  Toch zit ik mijzelf ook in de weg en ben ook in gesprek met een praktijkbegeleidster.
  Veel succes!

  1. You go girl! Goed dat je er mee aan de slag gaat, als het goed gaat is het allemaal koek en ei. Als het allemaal even tegen zit is het gewoon echt super pittig. Naast mama zijn we ook maar gewoon mens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge