Kate update ? • maand 6. Half jaar update!

Zoals ik bij Emily deed, leek het me leuk om ook van Kate iedere maand een update te delen. Hoe het gaat met haar, met ons, hoe ze groeit en wat ze allemaal geleerd heeft.

Kate is al een half jaar! Alles is vanaf nu dichter bij haar eerste verjaardag dan bij haar geboorte. De maanden weken vliegen echt kei hard voorbij

Groei

Ik ben de afgelopen tijd niet meer bij het consultatie bureau geweest om te wegen of te meten. Afgelopen dinsdag had ik dat plan, maar ben het gewoon straal vergeten. In de lijn der verwachting weegt Kate nu een dikke 7 kilo en zal ze richting de 65-68 cm gaan. Emily was met 6 maanden net 7 kilo, dus deze dame is echt wel flinker dat haar zus, zeker gezien het feit dat ze bijna een kilo lichter begon. Maatje 62 worden langzaam naveltruitjes en gaan we naar de grootste maat mini baby kleren.

Voeding

Kate kreeg tot een week of anderhalf geleden alleen nog borstvoeding. Ze drinkt nu nog zo’n 3 a 4 voedingen op een dag. Nu zijn we langzaam gestart met oefen hapjes. Bij Emily was de start wat lastiger, nu bij Kate is dat een heel ander verhaal. Ze eet als een bootwerken. Ze doet echt gelijk haar mond open als de lepel er aan komt en er is tot nu toe, in die anderhalve week, nog niks geweest wat ze niet goed at. Voor hoever een baby smaak heeft en er iets van vind. Fruit vind ze lekkerder dan groente, maar dat is natuurlijk een stuk zoeter.

Tot nu toe vind ze Peer erg lekker. Ik kocht potjes om mee te beginnen, nu wil ik langzaam zelf hapjes gaan maken en daar mee verder.

Afgelopen week met de familiedag zat ze bij me op schoot toen ik een broodje at en ze schoof het zo zelf haar mond in, hap! Daar gaan we vanaf komende week maar eens mee beginnen. Boterhammen van papa!

Ontwikkeling

Afgelopen weken kon ik duidelijk merken dat ze in een sprongetje zat. Ik geloof er eigenlijk niet zo in, en vind het ook allemaal een beetje overdreven om het zo te noemen. Soms is het gewoon te toevallig dat je er niet om heen kan. Slecht slapen, slecht drinken en eten. Klieren en mopperen. Waar ze nachten doorsliep was dat ineens voorbij en was ze ook met regelmaat om 5u wakker om vervolgens niet meer te slapen. Paul is ‘s nachts altijd werken dus dan ben ik er altijd alleen en dat vind ik soms best even pittig. Ook was ze ineens terug naar 3 voedingen en had ik best wel last van stuwing. Gelukkig hebben we de ergste piek nu gehad en slaapt en drinkt ze weer wat beter.

Ook heeft ze overdag nu steeds meer ritme, veel meer dan dat ik bij Emily op die leeftijd had. Zo gek dat je kindjes zo verschillend kan zijn.

En verder

  • badderen is erg leuk, maar het past niet echt meer in haar baby badje. Ik heb een zitje gekocht zodat ze met haar zus mee onder de douche kan of samen in bad.
  • Ze is wat meer relaxed sinds we de maagzuur remmer gebruiken, ze kan zelfs in mijn armen in slaap vallen. Ik kan daar echt enorm van genieten!
  • Ze draait om haar as als ze op haar buik ligt. En in bed. Vaak ligt ze overdwars als ik haar kom halen
  • De Puckababy zijn we nu aan het afwennen en dat heeft even wat voeten in aarde. Als ze moe genoeg is slaapt ze goed in een gewone slaapzak anders gaat ze lopen spoken en moet zo toch weer terug in de Puckababy.
  • Haar haren worden echt al lang. Boven op haar hoofd heeft ze echt een flinke krul.
  • Op de opvang gaat het super goed en kan ze heerlijk spelen. Slapen daarentegen niet zo, maar op de ochtenden dat ze daar is, is dat niet zo heel erg. Dat haalt ze ‘s middags weer in.
  • Kate past nog steeds super goed in haar newborn setje van Stokke. Dat is echt ideaal met de hapjes en mee aan tafel zitten. Ik vind dat zo gezellig
  • Ze heeft voortaan door dat als ze wat laat vallen dat iemand anders het op moet rapen. Dat is echt een spelletje
  • Ook haar stem is ze echt aan het ontdekken en maakt ze allerlei nieuwe geluiden en kan ze super lekker kletsen.

Oh lief klein meisje, blijf je nog heel even klein?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge