Kate update ? • maand 7

Zoals ik bij Emily deed, leek het me leuk om ook van Kate iedere maand een update te delen. Hoe het gaat met haar, met ons, hoe ze groeit en wat ze allemaal geleerd heeft.

Groei

Ze groeit echt enorm hard. Haar lengte schiet ineens door, en ook qua gewicht gaat het goed. Afgelopen week zijn we bij het consultatie bureau geweest en gaf de weegschaal 7590 gram aan. Ze is nu 66 cm lang, met beide zit ze echt perfect, recht op de gemiddelde lijn. Dat was voor de maagzuur remmer toch een ander verhaal en zat ze er toch wat onder. Zo gek of fijn om te zien dat het bij zo’n kleintje dus ook echt veel uitmaakt hoe ze zich voelen.

Ze is afgelopen maand voor het eerst ziek geweest. Een half dagje spugen, heel even kreeg ik stress, wat nou als ze de komende voeding ook niks binnenhoud, maar dat ging goed gelukkig. Ze heeft er niet zo veel mee geleden en is nu weer helemaal fit.

Voeding

Nadat we afgelopen maand zijn gestart met de hapjes moest ze enorm wennen. Ik heb zelf groente hapjes gemaakt, die gaan er in als zoete koek. Ze vind het echt mega lekker en vreet nu gewoon zo’n 200 gram groente per keer. Fruit daarentegen is niet helemaal haar ding, ze vind het niet echt lekker of spannend. Dat is vaak na een paar happen al klaar. Pompoen of bloemkool is favoriet, als we door die voorraad heen zijn ga ik gemengde hapjes maken met iets van een koolhydraat erbij, pasta, rijst, aardappel.

Sinds afgelopen week zijn we gestart met boterhammen en dat vind ze mega lekker. Ze begon met een halve en eet nu een hele boterham zonder korstjes.

Kate krijgt daarnaast ook nog borstvoeding, ze heeft toen ik ongesteld moest worden even kort gehad dat ze weer iedere 3 uur voor een voeding kwam, maar nu is ze weer terug op 3 a 4 voedingen per dag en slaapt ´s nachts ook weer een langer aantal uren achter elkaar.

Ontwikkeling

Schei uit, echt. Ze gaat zo hard. Ik moet soms echt even een traantje wegpinken. Ik vind het echt wel een dingetje.

Mijn baby word zo groot. Van de reiswieg naar het zitje op de kinderwagen, maar ook van omrollen en terug rollen naar tijgeren. Rondjes deed ze al, op haar rug schoof ze ook al steeds weg en nu kan ze ook vooruit tijgeren achter de hond aan.

Ze kan ook bellen blazen met haar tong, lekker charmant en vol met zever. Emily zeverde helemaal niet, Kate doet dat voor twee. Echt alles is met regelmaat zeik nat en ik doe haar vaak een slab om zodat niet binnen no time haar shirt doorweekt is. Tandjes heb ik nog niet kunnen ontdekken, en ik heb ook niet het idee dat ze daar last van heeft.

En verder:

  • Ze slaapt zonder puckababy! Soms, als ze onrustig is doe ik een arm in de slaapzak, maar meestal slaapt ze met armen en dat gaat goed.
  • Haar haren zijn zo lang dat het nu plat ligt. Super cute, maar nog wel zo dun dat ik nog geen staartje kan maken
  • Ze kan uit een tuitbeker drinken en dat vind ze leuk. Ze houd hem zelf vast en drinkt dan water. Soms ligt ze er op te kauwen en word dat echt een natte bedoeling
  • De hond is echt super leuk, als ze voorbij loopt begint ze te lachen en te grijpen. Ook wil ze er nu achter aan
  • Ze kan tijgeren, ik ben benieuwd hoe lang het duurt dat ze het echt door heeft en ergens doelgericht op af kan.
  • Afgelopen maand heeft ze echt een periode gehad met voedingen ‘s nachts waar ik echt doodmoe van werd, iedere 3 a 3.5 uur. En nog 100x er uit voor haar tut. Soms vraag ik me af hoe ouders dat doen van kindjes die wel doorslapen. Worden die dan nooit wakker? Hoe doe je dat?
  • Ze kan heerlijk schaterlachen en gillen als ze vrolijk is. Heerlijk om te zien
  • Met haar handjes knijpt ze heel je gezicht of je arm fijn. Ik heb dan echt helemaal krassen waar ze me heeft vast gepakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge