Kate update ? • maand 8

Kate is ondertussen 8 maanden, wat kan ze, wat heeft ze geleerd en hoe is het met haar groei? Haar ziekenhuisopname in het kort en weer nieuwe feitjes.

Groei.

Kate ging goed qua groei op de gemiddelde lijn. Tot ze ziek werd en ze niet meer aankwam/ af ging vallen. Ze is nu 68.5cm en weegt 7.725gr op het moment dat we in het ziekenhuis waren.

Omdat ze zo lang is word nu zelfs sommige dingen van maatje 68 al wat kort. Broekjes kan ze voorlopig nog wel aan, shirtjes in maat 74 liggen al weer gewassen klaar in de kast.

Voeding

Kate is gestopt met aan de borst drinken. Zij krijgt nu flessen, wat tot op heden qua opdrinken nog niet echt van een leien dakje gaat. Fruit, groente en brood eten doet ze redelijk, maar ook met pijn en moeite. Waar ze vorige maand nog hele potjes naar binnen laaide mag ik blij zijn als ze een half potje eet. Fruit wil ze graag uit een potje, groente krijgt ze vers.

Flessen bied ik nu zo’n 4x per dag aan 180ml + 6 schepjes voeding, die lang niet altijd op gaan. De moedermelk die ik kolf en in de diepvries heb liggen, maken we in de middag op zodat ze die boost daarvan ook nog krijgt.

Ziekenhuis

Kate stopte met drinken aan de borst en begon weer erg te huilen, dat was al weer een paar weken zo en ik heb daarvoor een enkele keer contact gehad met de huisarts. Na Kate haar hele huilbaby periode zaten we even in rustiger vaarwater, maar dat was ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Na dat ze koorts kreeg ben ik bij de huisarts aan het bellen gegaan omdat ondertussen radeloos was en werd. Als je continu een huilende baby om je heen hebt, die dag en nacht moppert, huilt en niks wil word je daar oprecht gek van.

Na een weekend( do-di) met 6 huisarts bezoekjes werden we dan eindelijk serieus genomen en doorgestuurd naar de kinderarts. In eerste instantie voor het huilen, maar door de koorts gingen ze ook andere dingen checken. Ze bleek een oorontsteking te hebben en na de afname van urine ook een nierbekken ontsteking. Het hele happy baby protocol lieten ze even links liggen en werd Kate nu echt als ‘zieke baby’ doorgezet in haar opname.

De koorts moest met starten van de antibiotica binnen 48u gezakt zijn, anders zouden ze verdere (heftigere) onderzoeken moeten starten om alles na te kijken. Net op het randje in echt letterlijk het laatste uur knapte ze op en kwam de koorts niet terug. De antibiotica moest worden doorgezet met in totaal 8 dagen en na 5 nachten en dagen ziekenhuis mocht ze weer meer naar huis.

(een nierbekkenontsteking kan erfelijk zijn, maar in Kate haar geval komt het door een blaasontsteking die zij al een tijdje had. Doordat ze last had van haar oor is ze waarschijnlijk gestopt met de borstvoeding en hadden we de pech dat de nierbekkenontsteking erbij kwam) 

Ontwikkeling

Nog een heel eind eigenlijk als vorige maand. Door het ziek zijn heeft haar ontwikkeling echt stil gestaan en kan ze daar nu pas weer mee verder. De dag dat we haar ophaalde uit het ziekenhuis had ze thuis lekker geslapen, toen we boven kwamen zat ze ineens in bed. Ook zit ze nu op handen en knieën en gaat ze soms vooruit, meestal nog achteruit. Dat haalt ze nu even in, haha. Ze ligt ook echt geen moment meer stil.

Slapen doet ze redelijk sinds de opname, mits ze goed gegeten heeft overdag, anders wil ze dan toch nog een fles. Helaas.

Alles moet nog steeds in haar mond en ze wil eigenlijk alles zelf doen. Ook het eten en drinken. Met aankleden doet ze zelf verder haar arm door haar mouw, wat dat ook allemaal gemakkelijker maakt.

En verder:

  • Ze gaat steeds meer en meer op haar papa lijken. Echt een mini Paul. Super grappig om te zien hoe onze dames van elkaar verschillen.
  • Kate ligt niet meer in de newborn set van Stokke, maar in het zitje aan tafel. Dat vind ze super leuk en zo kan ze mooi alles wat binnen hand bereik is op de grond slingeren.
  • Handjes en knietjes is het nieuwe ding. Dat ze nog niet vooruit komt is voor de hond vooralsnog erg fijn. Vanuit haar stoel kan ze hem feilloos in de gaten houden
  • Emily is van het afwachtende, Kate is meer van het gaan. Nu ze weer opgeknapt is gaat ze weer als een speer en vind alles interessant
  • Ze is onwijs vrolijk en goedlachs. Het is een echt boefje als je haar bezig ziet met spelen. Ik denk dat we daar echt nog wat mee te stellen gaan krijgen de komende maanden
  • Wil nu al alles zelf doen. Word boos als het niet snel genoeg gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge