Kate update ? • maand 9

Kate is 9 maanden! nog maar een kwartaal tot aan haar eerste verjaardag. Ik ben alvast begonnen met een lijstje voor haar verjaardag en een bord op pinterest voor de taart en uitnodigingen. Wat heeft Kate in haar negende maand geleerd en mee gemaakt? Hoe ziet ons ritme eruit? De 9 maanden update van Kate!

Groei

Kate is doordat ze ziek is geweest niet heel hard aangekomen, ze moest zelfs na het afvallen weer opnieuw aankomen en zagen we in de groei curve ook echt dat hij stil bleef staan. Dat geld voor de lengte ook een klein beetje. Ze weegt nu 7870 gr en is 69 cm. Gelukkig zijn we nu, na twee keer een antibiotica kuur weer op de goede weg, ze eet praktisch alles. En ook aan haar haren zie ik dat het wel weer goed gaat, ze krijgt echt een dikke bos met haren, nu nog lang groeien.

Tandjes

Gisteren met aankleden zag in ineens wat in haar mondje, ze had afgelopen week wel wat luieruitslag, maar wij dachten dat dat van de antibiotica kwam. Na goed kijken, zagen we dat ze ineens twee boven tanden heeft. Onderin zit ook een bult die ernstig op een tand lijkt. Ze is hiermee een stuk sneller dan haar zus, die een week voor de eerste verjaardag haar eerste tand pas kreeg.

Voeding

Ik heb nog twee voedingen moedermelk in de diepvries liggen, die krijgt ze nog voor de jaarwisseling en dan is dat echt klaar. Dan zijn we echt helemaal over naar flessen. We gebruiken de voeding van de Albert Heijn, daar doet ze het goed op. Ze krijgt 3x een fles van 180ml + 6 schepjes poeder.

Verder eet ze tegenwoordig ook weer vers fruit, en groente hapjes best wel goed. Het liefst eet ze aardappels en bloemkool. Boterhammen gaan er ook iedere keer een hele in, met korstjes zelfs. Tussendoor geven we haar een soepstengel of van Ella’s kitchen de maize snacks. Die vind ze super lekker, en snaait ze zo naar binnen. Na het avond eten krijgt ze vaak een toetje en deze dame is echt een toetjes monster, net als haar moeder.

Ontwikkeling

Ze komt steeds vaker vooruit met kruipen en tijgeren. Ze trekt zich steeds vaker op aan onze armen en ook als we haar optillen wil ze per se staan. Zitten is echt voor baby’s. Ze maakt ook echt wel aanstalten om zelf te gaan zitten, maar het is het allemaal echt nog net niet. Planken kan ze echt super goed, zelfs op haar tenen. Waar we als volwassenen voor een lesje core training gaat doet Kate dat nu al met gemak.

Ik denk door de tandjes, en het hele ziekenhuis verhaal dat het allemaal een beetje stil is blijven staan. Twee keer een oorontsteking is ook niet niks. Ik maak me er niet zo druk om, het komt vanzelf goed als de tijd rijp is en ze niet nog een keer ziek word. Emily was met alles nog veel later, en die was gewoon fit.

En verder:

  • Toetjes monster ten top. Danoontjes, vla, ik geef haar gewoon lekker een hapje als wij klaar zijn met eten. Ze vind het super lekker
  • Ze laat goed van zich horen als het eten te lang duurt of ze iets niet wil.
  • Haar bedje hebben we een verdieping laten zakken, deze dame gaat zo rap dat we geen risico willen nemen
  • Ze kan los zitten.
  • Ze zwaait, hoe schattig ❤️
  • De eerste kerst van Kate zit er al op. Ze heeft het super goed gedaan en lekker gegeten. De eerste hapjes taart zijn een feit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge