Kate update 🎀 1.5 jaar

En zo van mini baby is het meisje ineens anderhalf. Ik vind het allemaal bizar snel gaan! Kate is nu echt geen baby’tje meer en gaat echt wel richting een peuter. Ik update even hoe het met haar gaat!

Groei

Kate is nu een ruime 82 a 83cm. Ze is van de zomer flink door geschoten in lengte en kan nu gemakkelijk maatje 80/86 aan. Qua gewicht is het weer wat gestabiliseerd en zit ze op zo’n 10,8kg. Haar krullen zijn ook flink gegroeid en ze kan ook al een echt staartje in. Als ze hem zou laten zitten tenminste.

Ze heeft schoenmaat 22/23 en eet nog steeds als een bootwerker. Ze lust ook praktisch alles en lukt het niet met de vork of lepel doet ze het gewoon met de hand, maar helpen mogen we niet.

Ontwikkeling

Sinds ze 14 maanden is, op vakantie is ze gaan lopen. Sindsdien is ze van lopen naar rennen gegaan en is het alleen nog onder hevige discussie in de kinderwagen of buggy. De hond uit laten, boodschappen doen of gewoon naar buiten, mevrouw wil wandelen.

En wandelen dat doet ze, ze wil niet meer in de kinderwagen. Het is zelfs zo erg dat we de kinderwagen maar gewoon op marktplaats hebben gezet en het met de buggy en de drager regelen. Dusss… eigen wil much?

Kletsen doet zij tegenwoordig ook volop, vaak nog onverstaanbaar, maar ook met enige regelmaat met woordjes die we kunnen verstaan. Ela (de hond van mijn ouders) opa en oma zegt ze. Happen, eten, ijsje, Emily en natuurlijk de topper ‘Neh’ nee dus. Super fijn zon kind met eigen mening. Ze kan er ook intens boos bij kijken, dat we niet twijfelen of ze het wel meent ja of nee.

Tanden

We zijn nu aan de laatste hoektanden bezig. Deze zijn zo goed als door en dan is haar gebit compleet. Ik hoop dat we dan eindelijk weer een beetje aan slapen toe komen, want O-M-G wat is dat een ellende geweest de afgelopen weken. Maar we zijn er door heen.

Medicatie

Voor haar trage maag ontlediging kreeg Kate medicatie waar we sinds de zomer vanaf zijn. Ook de laatste controle bij de kinderarts in het ziekenhuis hebben we gehad en hoeven we niet meer terug. Ik ben zo opgelucht, zo fijn dat het klaar is en het zo goed gaat met Kate!

Heb je nog vragen, stel ze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge