Kate update ? • maand 4

Zoals ik bij Emily deed, leek het me leuk om ook van Kate iedere maand een update te delen. Hoe het gaat met haar, met ons, hoe ze groeit en wat ze allemaal geleerd heeft.

Groei

Tijdens een afspraak in het ziekenhuis bij de kinderarts woog Kate 5700 gram en was ze 61 cm lang. We werden doorgestuurd omdat die muts de arts op het consultatie bureau een ruisje dacht te horen. Wij waren niet onder de indruk omdat zij het dacht, maakte ons ook echt geen zorgen. Na een heel rondje ziekenhuis, hartfilmpje, bloeddruk meten en heel het rataplan bleek ook dat er totaaaaaaal niks aan de hand was.

Afgelopen weekend heb ik samen met Kate op de weegschaal gestaan en toen woog Kate 6,3 kilo en ze is, gok ik, een ruime 62 cm lang. Ze lijkt in eens echt mega, mega hard te groeien en enorm groot geworden. Kate is echt een flinke baby met echt van die lekkere spek armpjes en van die hammen bij haar dijen. Ze is dus nu twee keer zo zwaar als haar geboorte gewicht.

Zeker nu ik weer aan het werk ben lijken de weken nog harder voorbij te vliegen. Zelfs de laatste grote maatje 56 waar ik haar nog in perste past nu echt niet meer. Veel dingen kunnen dus zo ongebruikt naar zolder/marktplaats. Gelukkig heb ik Tistelief baby onderbroekjes, zo kan ze toch haar jurkjes in maatje 62 nog aan.

Kinderdagverblijf

Als een voorbeeld kind. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Kate gaat er super vrolijk heen, ze komt helemaal happy terug. Ze kan daar niet zo goed slapen maar dat zal met de drukte te maken hebben. Ook  laat ze daar ruim 3.5 a 4 uur tussen de voedingen en drinkt nog even gauw voor we van huis moeten gaan. Ze wacht ook precies tot ik thuis ben met piepen voor honger.

De leidsters vinden haar een gemakkelijke baby en ze kan lekker spelen. Zelfs nu met de warmte geeft ze geen kik en is ze super chill.

Fysiotherapie en manuele therapie

Afgelopen week kon je al lezen hoe we terecht kwamen bij de Fysiotherapie en de manuele therapie. Ze heeft nu nog een voorkeurshouding die we eruit moeten krijgen, omdat ze aan de ene kant veel sterker is als aan de andere kant zit die houding er nu na vier maanden gewoon in. Ik mocht van een vriendinnetje een zijlig kussen lenen en dat gaan we nu voor het slapen proberen. Haar hoofdje is gewoon ook echt plat aan het worden en dat komt gewoon door de druk die zij er op zet.

Als we zijn geweest voor een behandeling heeft ze toch altijd wel flinke na pijn en dat herken ik van mijzelf wel als ik bij de fysio ben geweest, dat zijn geen grappen. Dat is het dus rustig aan doen, veel knuffelen en een keertje extra drinken.

Verder doet ze het super goed en is de blokkade een heel eind weg, ze moet alleen allebei de kanten nu weer ‘leren’ gebruiken.

Voeding

In principe mogen we beginnen met bijvoeding en hapjes. Maar dat gaan we voorlopig nog niet doen. Bij Emily hadden we daar met deze termijn geen goede ervaring mee. Kate heeft ook nog totaal geen interesse in dingen die wij eten of dat ze aan het smakken is of iets in die trend. Aan de borstvoeding heeft ze genoeg en daar slaapt ze ook echt hele nachten op door. We hebben ook nog steeds om de dag een paar flinke poepluiers dus ze heeft er echt nog genoeg aan.

We willen pas met hapjes beginnen vanaf een maand of 6.

En verder:

 • Kate slaapt hele nachten door, een uurtje of 7 achter elkaar. Heerlijk!
 • Ze kan echt goed dingen vastpakken met twee handen.
 • Haar tutje kan ze zelf in haar mond stoppen
 • Het speelkleed is helemaal de bom. Lekker aan de speeltjes gaan lopen rossen tot er eentje los laat.
 • Lekker in het nestje of de kinderwagen buiten liggen en naar de blaadjes kijken
 • In de stokke tijdens het avond eten is hartstikke gezellig.
 • Krijgt kuiltjes in haar wangen. (Yes! Wij zeggen altijd dat we dat bij Emily zijn vergeten aan te vinken, maar dat hebben we nu natuurlijk wel gedaan;-) )
 • Kan heel hard gillen. En dan bedoel ik ook echt hard en hoog.
 • Inbakeren is alleen nog ‘s nachts nodig, ze valt steeds vaker gewoon zelf in slaap. Als ze echt heel moe is dan pak ik haar even in met een hydrofiel
 • Ze spuugt steeds minder
 • We zijn de eerste keer wezen zwemmen en ze vond het geweldig!
 • Flesjes drinken gaat super goed. Ook de momenten met papa alleen gaan super goed
 • Kate draagt alleen een rompertje, omdat het zo heet is, maar in maatje 62.
 • Ze is een goede 62cm lang. Dat houd in dat ze dus al 12(!) centimeter gegroeid is de afgelopen maanden
 • Slaapt met regelmaat zonder tutje
 • Nu haar nek los is, is ze nog veel vrolijker, blijer, gelukkiger en meer tevreden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge