Mijn baby is echt geen baby meer

Afgelopen week hebben we afscheid genomen op het kdv, van de babygroep. Kate is nu echt geen baby meer en mag door voor peuter.

Te snel!

Als je haar ziet rennen en hoort kletsen had je de illusie van een baby al lang niet meer. Maar nu zij echt doorstroomt is het wel even een momentje. Ze is echt geen mini meer en gaat nu lekker bij de grote kindjes spelen.

Als boefje van anderhalf en op het moment als enige lopende kindje op de babygroep zat het er al wel aan te komen. Ze is te lomp voor de kleine baby’s die net beginnen te kruipen en we merkten ook echt wel aan haar dat ze zich minder goed kon vermaken daar. Minder uitdaging en meer klieren.

En door!

Zij gaat nu lekker spelen met kindjes van anderhalf tot 4 jaar. Ze zal nu weer even de jongste zijn en zich moeten aanpassen. Lekker met de andere kindjes buiten spelen, in de poppenhoek, voorlezen en zich toch in het ritme moeten passen. Ik ben onwijs benieuwd naar hoe Kate het zal ervaren. Ook ben ik er heilig van overtuigd dat ze het super leuk zal vinden en tot haar recht komt.

Stiekem hopen we dat ze een klein beetje afgeremd zal worden, haha.

Kate is niet bang en laat zich niet zomaar de kaas van haar brood eten.

Nachtangsten?

Emily had vanaf anderhalf last van wat nachtangsten, en Kate sinds kort ook. Aan haar toon van huilen kunnen we gelijk horen wat er aan de hand is. Ik hoop dat we hier de komende weken een beetje aan slapen zullen toe komen met deze dame, nieuwe dingen die veel energie kosten (prikkels) zijn dan toch vaak de trigger voor dit soort nachtelijke ellende.

Maar goed, we gaan het zien. Een hele nieuwe fase. Mijn baby is echt geen baby meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge