Kleine meisjes worden groot. Naar de volgende groep op het kinderdagverblijf. 

Kleine meisjes worden groot. De tijd vliegt voorbij en nu ze de anderhalf ruim gepasseerd is mag ze door naar de volgende groep op het kinderdagverblijf.

Van de kruimels naar de bengels.

Van de kruimels naar de bengels. Afgelopen paar weken heeft ze al een paar keer mogen oefenen en met de grotere kindjes mogen spelen. Zo kon ze alvast wennen aan de leidsters en de kindjes en het schema wat ze daar aanhouden. Dat had ze natuurlijk al voor een deel mee gekregen in de baby groep, maar nu in het ‘echt’

De andere meisjes van haar leeftijd zijn de afgelopen weken al over gegaan naar de volgende groep en nu bleef ze een beetje over tussen alles baby’s. Hartstikke prima maar wij merkte echt dat Emily dit toch minder leuk vind. Gelukkig mocht ze toch snel mee naar de volgende groep.

Afgelopen week was de eerste week.

Maandag was de eerste echt hele dag dat Emily met de groep mee mocht draaien. Toen ik haar weg bracht was ze eigenlijk gelijk aan het spelen dat ze niet in de gaten had dat ik weg zou gaan. Samen met de leidster heeft ze gezwaaid. Emily moest toch wel even wennen en huilen op dat moment. Ik weet gelukkig dat dit altijd snel weer over is 😉 Maar ik had het er stiekem best een beetje moeilijk mee, ineens is ze een groot meisje. Echt geen baby meer.

Met het ophalen was ik er gelukkig ook zelf. Een van de leidsters is de vrouw van een collega van Paul dus die kende ik al. Emily had lekker gespeeld met de andere kindjes. Ze weet ook precies wat ze wil vertelde ze me. Het is een echte meid, die de kaas niet van haar brood laat eten. Ze daagt ook andere kindjes uit om mee te spelen en ze past er echt gelijk goed tussen. Ze gaat gewoon op en mee in de groep, zoals ze het omschreven ze gaat er vol in. Fijn om te horen!

Kaleidoscoop.

Op de kinderopvang waar Emily zit gebruiken ze Kaleidoscoop wat inhoud dat ze je kindje stimuleren om te leren, en daarin besteden ze veel aandacht aan de ontwikkeling. Ze maken ook op tijden een voortgang van hoe het met Emily gaat. Bij de Bengels gaan ze ook echt leren een activiteit te kiezen.

Met Kaleidoscoop houden ze een vast dagschema aan, waarin ze allerlei activiteiten aanbieden. Nu is Emily natuurlijk net iets ouder als anderhalf en is ze nog wel wat jong om echt een activiteit te kunnen kiezen. Dat gaat ze natuurlijk wel leren. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik me hier van te voren eigenlijk niet in verdiept heb in vergelijking met bijvoorbeeld andere kinderdagopvang of een gastouder. Dit gaan we natuurlijk wel doen op het moment dat ze naar de basisschool moet.

Toen ze het er over hadden afgelopen week tijdens het overgangsgesprek moest ik het wel eventjes verwerken omdat ik het toch wat veel vond voor zo’n klein meisje als Emily. Ze gaat hier natuurlijk ook wel van leren kiezen, vooruitkijken, opruimen en gezamenlijke activiteiten te doen.  Ik merk wel dat Emily het heel erg leuk vind om samen met de andere kindjes te spelen en liedjes te zingen. Ook goed om te zien dat ze niet echt terug deinst voor de grotere kindjes en daar lekker mee samen gaat spelen.

Kortom ik ben een blije mama die het allemaal toch wel heel erg hard vind gaan. Maken ze bij jou kindje ook gebruik van zo’n soort methode op de kinderopvang? En wat zijn jou ervaringen daar in?

 

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge