Mag je wel dromen over meerdere kindjes als je aangewezen bent op de medische wereld?

Dit vraag ik me echt serieus af. Je moest eens weten hoe vaak wij te horen krijgen: ‘jullie hebben al een prachtige dochter’ ook met z’n drietjes kan je gezin compleet zijn. Of met zijn drietjes kun je ook erg gelukkig zijn. Ja, en?

Omdat wij dus niet zelf de conceptie kunnen regelen, en dus ook ontzettend teleurgesteld zijn als het niet lukt of gelukt is. Of balen dat we weer op en neer naar het ziekenhuis moeten, mogen we dus eigenlijk niet dromen over een gezin met meer dan alleen Emily. En begrijp me niet verkeerd, Emily is alles voor ons. Meer dan perfect. Zo onwijs goed gelukt. Lief, knap, slim, karakter. We genieten van haar, misschien nog wel meer als dat je je kunt voorstellen omdat het voor ons niet zomaar vanzelf sprekend is.

Waarom mogen we niet dromen en hopen op een broertje of zusje voor Emily.

Iedere wens voor een kindje is er. En nee wij kunnen ons er gewoon nog niet bij neerleggen dat we wellicht maar met z’n drieën blijven. Laat ons dromen over nog zo’n ontzettend knap meisje of jongetje. Van ons samen. Met meer dan liefde, maar echt bloed zweet en tranen gemaakt. Nog een keer genieten van die positieve test, de eerste echo, schopjes, namen verzinnen. Wij hebben nog zoveel liefde om te geven.

En misschien, misschien dan is ons gezin met twee of drie kindjes ook wel compleet. Net als die van jou.

Disclaimer: de mensen die een opmerking maken, maken die met de beste bedoelingen, dat weet ik echt wel. Soms doet een opmerking gewoon zeer omdat de timing gewoon kut is. Wij hebben het ontzettend getroffen met Emily en juist daarom zouden we graag nog een kindje willen. Niet ten kosten van alles, maar het mag best wat moeite kosten.

We gaan zien wat de volgende ronde IVF ons brengt.

5 reacties

  1. Precies dat dus. Het is jullie leven, jullie bepalen al wil je er nog 10. Doen wat voor jullie goed is. Wat de rest van de wereld daar van vindt boeit niet. Het gaat om je eigen geluk. Xxx

  2. Of jullie nu wel of geen 2e kindje willen, dat is jullie keuze. En of daar wel of geen medische molen voor nodig is maakt daarin niet uit.
    Ik hoop van harte dat jullie 2e poginog slaagt!

  3. Ook hier ervaring met dat onderwerp, ook al is dat al heel lang geleden. Voor eenieder die een kinderwens heeft is het een KINDERWENS, of je nu wel/geen kinderen al hebt. “Ach lukt de ivf niet voor een tweede? Ach, je hebt ertenslotte al één hè!” Met andere woorden: of het hebben van het eerste kind de kinderWENS voor een tweede wegpoetst! Dus niet! Bij ons is het er bij eentje gebleven. Natuurlijk waren en zijn we blij met hem, maar die wens was er wel en hebben we toen moeten vergeten! Nu, na 24 jaar hebben we een soort tweede zoon…..een Afgaanse vluchteling die in het asielproces zit! Ik wens jullie veel sterkte en hoop dat je bepaalde opmerkingen naast je neer kan leggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge