Mamaupdate• weer aan het werk. Ben ik er klaar voor?

De laatste week van mij zwangerschap en bevallingsverlof zijn nu echt aangebroken. Ik moet/mag straks weer aan het werk, hoe ziet dat er uit, hoeveel uur en hoe doen we dat qua opvang.

The job!

In mijn verlof kreeg ik een vaste aanstelling in mijn functie als teamleider. Super blij en trots ben ik dat, dat zo mag zijn. En heel eerlijk heb ik ook wel weer zin om wat te gaan doen. Bij Emily had ik een aantal weken van te voren buikpijn en slapeloze nachten dat ik weer moest gaan werken. Nu heb ik wat meer rust en kijk ik er wel weer naar uit. Thuis kan ik me nu volop op de blog storten en moet ik mezelf echt afremmen om niet hele dagen iets achter de laptop te doen. Voor mijn verlof werkte ik zo’n 28 uur, en als ik een zaterdag erbij had 34 uur. Dat ga ik nu weer doen, twee hele en twee halve dagen, waarvan om de week een of twee avonden. Maandag de hele dag, dinsdag ochtend woensdag avond en donderdag de hele dag. Wel in plaats van om de week een zaterdag nu een keertje in de zes weken.

Heb ik zin om weer aan het werk te gaan? Volmondig kan ik dat met: JA! beantwoorden.

Kolven

Dat vind ik wel een dingetje. Ik heb er recht op en wil het gaan proberen. Kate drinkt super goed aan de borst, en het flesje ook goed. Maar hoe ga ik dat kolven met werken combineren? Het werk wat ik af moet hebben moet nog steeds af. Er moet genoeg melk zijn om een voeding te kunnen geven. Daar kan ik me soms wel een beetje druk over maken. Maar aan de andere kant, werkt het niet, word het me te veel, loop ik er in over? Dan stop ik of ga ik proberen te combineren en dan zien we het wel.

Opvang

Kate gaat naar hetzelfde kinderdagverblijf als Emily. Zij komt daar in de babygroep terecht en begint daar van voren af aan. Ook dat vind ik wel spannend, nog niet eerder hoefde ik zon kleine baby weg te brengen en zeker niet voor zulke ‘lange’ dagen. De kindjes gaan twee ochtenden (ma en di) en een hele dag(do) De middagen is Paul thuis en regelt hij de boel. Die luxe hebben we omdat Paul bakker is en ‘s nachts al is werken. Er moeten dus voedingen, flesjes, setjes kleren en luiers mee, maar dat is verder niet zo heel erg spannend.

Een reactie

  1. Ooh ik vond dat toen bij wout ook zo spannend. Gelukkig is dat allemaal ook wel goed gekomen uiteindelijk ? superfijn dat je zo je uren kunt indelen! Ik werk ook 2 middagen incl avond. Is zo fijn combineren met oppas! Sander is mooi om 4 uur al klaar smiddags en ik vertrek pas om half 1. Bij mijn moeder slaapt ie dan vooral en speelt hij met zijn neefje en nichtjes echt ideaal combineren in totaal hoeft hij maar 2 hele dagen weg verdeeld over 3 dagen dan! Zou niet anders willen?

    Benieuwd hoe het je gaat bevallen en ook qua kolven etc! Succes!?
    Huisjeboompjebaby2017 onlangs geplaatst…Hey sis #13 FamilytimeMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge