Mijn mama fiets: Gazelle Miss Grace

Eindelijk was het dan zover, ik kan met Emily gaan fietsen. Ik zit me er al maanden op te verheugen. Vroeger toen mijn broertje klein was mocht ik wel eens op de fiets van mijn moeder met hem fietsen, dat vond ik toen al erg leuk. Nu kan ik met mijn eigen kleine meisje fietsen.

IMAG1174.jpg

Nog voor ik mijn rijbewijs had, had ik een beetje een haat liefde verhouding met fietsen. Ik haatte fietsen, vooral regen en wind, kou, sneeuw, ijs had er voor gezorgd dat ik er echt een pest hekel aan had. Tot ik m´n rijbewijs haalde. Ik woonde maar 10 minuten fietsen van het werk af, maar toch ging ik met de auto. Ik heb toen de eerste 3 jaar niet, geen enkele meter, gefietst. Daarna was het alleen als ik Alcohol kon drinken en rond onze bruiloft was ik om, zelfs een lesje spinning ging goed. Zo zie je maar wat een mens kan veranderen.

Paul kon nog net op zijn werk gebruik maken van het fietsplan, ideaal want hij had zelf net een nieuwe fiets. Nu kon ik er dus eentje uitzoeken. De zwangerschapstest had net positief aangegeven dus moest het wel een fiets worden waar ik met kind op kon.
Ik wilde graag zo’n stads fiets, met mand voorop. We hebben van alles vergeleken en bekeken. Maar het zou de Miss Grace worden, een roze. Er was wel een aantal weken lever tijd die iedere keer verlengd werd waardoor het uiteindelijk 17 weken duurde voor dat ik de fiets had. We mochten vanuit het fietsplan accessoires uitzoeken en dat werd dus het fiets stoeltje. Een grijze Yepp mini.

GMG-voorzitje-Yepp-Mini---Zilver-GMG-1

Waarom is deze fiets fijn als mama fiets? Een groot breed stuur, brede banden, lekker breed zadel,  ik heb de variant met 7 versnellingen, er zit zo’n grote stevige standaard onder, zo stevig dat ik eigenlijk niet eens het stuurslot hoef te gebruiken, voorop een bagage rek met mand en achter een bagagedrager voor dalijk de buggy klem. Die zit er nu nog niet op want ze kan toch nog niet in de buggy.

Toen ik zwanger was en op deze fiets fietste had ik eigenlijk een beetje spijt, omdat de banden breed waren en ik tijdens mijn zwangerschap nogal snel buiten adem was vond ik het niet per se fijn. Dat kwam ook wel een beetje omdat ik een super fijne leen fiets had gehad met zo’n beetje overal vering, smalle bandjes en 21 versnellingen. Een beetje zo’n fiets voor een ANWB stel 😉
Nu na aardig wat lesjes spinning en mooi weer en Emilytje op m’n fiets is er geen vuiltje meer aan de lucht en vind m super fijn fietsen.

IMAG1173

Kortom, ik vind fietsen met Emily super leuk en hoop nog veel veilige kilometers te gaan maken in het mooie weer!
Vind je fietsen met je kindje ook zo leuk? Wat voor fiets heb jij?
Liefs Mathiske,
Volg me op Facebook, Instagram @Mathisseke en Bloglovin.
Nu ook op snapchat: Mathisseke

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! X

18 reacties

 1. Wat een mooie zeg! Grappig hoe het kan veranderen. Ik vond het als tiener echt verschrikkelijk, omdat ik elke dag moest fietsen (luiheid) en nu vind ik het heerlijk. T is fijn omdat je meer bewegingsvrijheid hebt, je kunt van alles laten zien tijdens een tochtje. Heerlijk!

   1. Ik heb het een paar jaartjes terug van een buurman gekregen die het zelf niet meer gebruikte en er vanaf wilde. Ik ga nu maar eens kijken wat marktplaats voor me kan betekenen, want voor mijn kont is deze fiets echt te hard en te hoog hihi

 2. Hij is mooi en zo fijn een fiets! Ik heb nog geen mama fiets maar als we straks gaan verhuizen wil ik er zeker 1. Ik mis het fietsen nu echt, maar dat ga ik nu niet doen met een kleine midden in Amsterdam.

 3. Ik vind fietsen met Mirthe erg fijn. Maar ik rijd nu nog op mijn ‘oude beestje’. Ik ga zaterdag samen met Mirthe en Thijs kijken voor een nieuwe!

 4. Dag Mathiske,

  Wij hebben ook een Gazelle Miss Grace gekocht. Mooie fiets.
  Hoe heb jij het fietsstoeltje voor (de mini) bevestigd? Heb je daarvoor een “stuurpenbevestiging” gebruikt? Bij ons zakt het stoeltje na een tijdje gebruik naar beneden waardoor de fiets in stuurslot gaat.

  1. Wij hebben de adapter gebruikt die in de doos zat. De fietsenmaker heeft hem erop gezet. Hier tot nu toe geen problemen, maar ik fiets (nog) niet zo heel vaak met onze dochter.

 5. Super leuk! Ik heb een ook Miss Grace en mijn dochtertje is nu ruim 8 maanden. Past de Yepp goed op de Miss Grace of moest het voorrekje naar voren geplaatst worden?

   1. Super bedankt voor je reactie. Ga van de week langs de fietsenmaker. Twijfelde nog tussen bobike city mini. Maar Yepp wint het toch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge