Mijn nieuwe tattoo • Lotus met unalome

Ik heb het gedaan, mijn eerste zichtbare tattoo! Nou, ja die op mijn enkel en schouder zie je ook wel eens, maar deze is vaker zichtbaar.

Al heel erg lang wilde ik graag een Lotus tattoo, ik vind een lotusbloem gewoon echt heel erg mooi als tattoo en ging op pinterest op zoek. Daar kwam ik allerlei verschillende dingen tegen met een unalome er aan.

Van plan naar tekening.

Voor ik een tattoo uitkies en hem echt laat zetten gaat best tijd overheen. Ik moet het altijd even laten bezinken en voor mezelf visualiseren. Hoewel ik de Lotus al super lang erg mooi vind, vond ik het lastig om te kiezen waar ik hem wilde hebben en wanneer.

Sinds mijn depressie heb ik mezelf beloofd, als ik weer een beetje mezelf was, dan mocht ik hem laten zetten. Na wat Google werk sprak ook de betekenis me nog meer aan en wist ik het zeker

De roze lotusbloem staat voor menselijke groei en het contact met de ziel. De roze bloem symboliseert specifiek de weg vanuit een onbewust leven (de donkere moerasgebieden) over een eigen levenspas (de stengel) naar verlichting (de bloeiende bloem).

Voor de unalome geld eigenlijk het zelfde verhaal. Op pinterest gezien, verliefd geworden op het design, gezocht naar de betekenis en bam. Klaar!

Een Unalome lotus tattoo bestaat uit verschillende onderdelen

Een Unalome is een teken, een boeddhistisch symbool, in de vorm van een spiraal of een zigzaglijn. Het is het symbool voor verlichting en het bereiken daarvan. Het weerspiegelt het levenspad dat we tijdens ons leven bewandelen. Omdat deze vol obstakels en uitdagingen zit (de eventuele knopen of punten langs de lijn), is de vorm van een unalome niet symmetrisch. Het is meer een zigzaglijn waarlangs men, al dwalend, naar beneden gaat. Uiteindelijk gaat deze lijn over in een rechte lijn, de zogenaamde ‘lijn van verlichting’. Het puntje dat zich boven op een unalome bevindt staat voor verlichting.

Via een vriendin werd ik getipt op een nieuwe tattoo artist die bij de shop werkt waar mijn andere tattoo ook is gezet. Grappig genoeg ken ik haar vanuit mijn hockey team en werd voor mij de drempel al lager om haar een berichtje te sturen. Ik legde mijn idee uit en zijn ging aan de slag.

Na wat heen en weer geapp en mijn pinterest bord was het eigenlijk met 2 voorbeelden raak. Helemaal naar mijn wens. Tijd om de afspraak te maken.

Ink time!

Onze vakantie zat er eerst nog tussen, met een verse tattoo mag je niet in de zon en niet zwemmen. Dus ik moest wachten. De eerste keer moest ik hem verzetten omdat ik geen oppas had, maar eindelijk was het dan zo ver! Hij werd eindelijk gezet.

Na 2 uur op/in de stoel staat hij en ik ben zo, zo, zo trots!

Bonus

Oh ja, deze liet ik ook nog even gauw zetten. De tekst uit het liedje van pink. Ik twijfel er al jaren over, maar sinds het concert waar ik tijdens het nummer natuurlijk weer stond te janken was het voor mij duidelijk! Deze moest er ook komen.

Tijdens het concert stond een er een meisje voor me, wat ook in het typewriter lettertype was had staan op haar kuit. Voor mij was het cirkeltje rond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge