Eerste Hulp Bij Verkouden Baby’s

Als je zelf verkouden bent is dat al super vervelend, je neus zit dicht, je neus loopt leeg, je hoest de longen uit je lijf, je kunt niet slapen. Maar als je een baby hebt is het nog vervelender, je steekt nogal snel zo’n kleintje zonder weerstand aan.

Emily is helaas al een aantal keer flink verkouden geweest en met 3 maanden had ze al oor ontsteking dus hier wat tips..

Om te beginnen, een verstopte neus drinkt niet fijn, zeker niet voor een baby. Aan de borst of uit een flesje drinkt dan heel moeilijk voor zo’n kleintje. Neusspray! gewoon simpel zoutoplossing werkt het beste. Die mag je ook meerdere keren geven, als je dat gebruikt vlak voor de voeding, is het neusje vaak leeg en kunne ze redelijk/goed drinken

Hoesten. vanaf 6 maanden heb je van Luuf balsem die je kan smeren onder de voetjes zodat alles los komt. voor de 6 maanden kun je in/ onder de douche staan met de deur dicht en de hete kraan open, dan stoomt alles lekker los.

Bedje omhoog, rol er een dikke handdoek onder zodat het matrasje iets omhoog staat. Ook met bijv. oor ontsteking, dan is de druk niet zo groot op de oortjes.

Een ui onder het bedje, heel de slaapkamer ruikt naar friet speciaal, maar ga maar na bij je zelf, als je n ui snijd komt alles los, dus ook bij  een baby. dan kun je zelf ook slapen als de baby slaapt 😉

Luchten! niks beter als frisse lucht, als je je kindje als hij/zij wakker is mee neemt naar een andere kamer, of beneden. Even het raam open, lekker frisse lucht erin.

van VSM hebben ze Tussikind, dat zijn hoest druppels die ze al vrij vroeg mogen hebben. Ik kocht ze bij de apotheek omdat je daar net iets beter advies krijgt als bij de drogist.

Hygiëne! Was met regelmaat je eigen handen, maar ook die van je kindje, even met een washandje door het gezichtje en de handjes afdoen, dan besmet ie zichzelf niet.

Niet onnodig naar buiten, soms kan het niet anders, moet je even boodschappen doen, hond uitlaten whatever, jasjes aan, shawl om. Maar zo min mogelijk met je snotterige kindje naar buiten.

In bed niet te warm aan kleden, ook niet te koud, maar gewoon zoals je zelf zou slapen, gewoon een romper met lange mouwen en een legging/maillot of een broekje is genoeg. mochten ze koorts krijgen is het anders te warm.

Bij een dik en snotterig oog is ook de tip, neusspray, klinkt heel raar, maar dat zorgt ervoor dat alles open blijft, dus ook de traanbuisjes. en met regelmaat schoonmaken met warm water en een schoon doekje/gaasje.

en tot slot! mocht je het niet vertrouwen, luister naar je gevoel, is je kindje heel ziek, gewoon de huisarts bellen. Die hebben vaak nog tips waar je niet aan gedacht hebt of je mag even langskomen dan kijken ze alles even na. Ze zeggen dat je kindje als hij/zij borstvoeding krijgt minder kans heeft op infecties enzo, maar dat is niet altijd waar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge