Zie ginds komt de stoomboot.. Waar kijk ik nou naar uit met Sinterklaas?

Nu we dit jaar nog niet echt sinterklaas gevierd hebben, maar stiekem wel heel enthousiast word van alles er om heen heb ik misschien toch wel een beetje spijt dat we er niks mee doen nu. Dat we het toch een beetje overgeslagen hebben. Emily is nog te klein om het allemaal te begrijpen en zelf liedjes te zingen om er vervolgens zelf een cadeautje in mijn schoen te schuiven..? uhm nee, dat toch nog even niet.

Waar kijk ik dan wel naar uit?

Ik kan niet wachten tot we samen onder het genot van een kopje thee en een bakje pepernoten de intocht te kijken. Lekker samen op de bank onder een dekentje. Natuurlijk geniet ons meisje nu al van wat pepernoten, samen met de hond. Maar dat ze dan ook echt begrijpt waarom we al die pepernoten in huis hebben. Vroeger beleef ik er bijna voor thuis om op die zaterdag ochtend de intocht te kijken. Ik was ook altijd ziek van de zenuwen (ja ook met mijn verjaardag) dus dat kwam goed uit 😉

En ook het samen een schoen zetten, liedjes zingen bij de achterdeur, tekeningen maken. Wortels voor het paard van de sint erbij. Stro en hooi erbij. Een mandarijntje voor piet. En dan het enthousiasme de volgende ochtend dat ze naar beneden gaat om te kijken of er iets in haar schoentje zit.

Cadeautjes kopen vind ik sowieso super leuk. Maar als het met een doel is word het natuurlijk alleen maar beter. En wat is er nou leuker om een hele bult spulletjes voor kindje in huis te halen, waarvan je weet dat ze er blij mee zijn. Je eigen kindje ken je toch het best. En natuurlijk is het geoorloofd om voor jezelf en je man ook wat leuks te kopen, want hé, wij zijn ook lief geweest toch?

En dan natuurlijk al het lekkers wat we mogen eten in deze tijd. Chocolade letters, Kikkers en muizen (mijn favoriet), Borstplaat, schuimpjes (Pauls favoriet). En ieder jaar word het steeds een beetje een groter feest. Wie weet met hoeveel we over een paar jaar zijn, en hoeveel neefjes en/of nichtjes Emily dan zou kunnen hebben..

Oh jongens! Ik kan niet wachten! Ik kijk er nu al naar uit! Waar kijk jij het meest naar uit?

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge