Waarom ik een fitte moeder ben maar geen #fitmom 

Met enige regelmaat ben ik in de sportschool te vinden, maar toch ben ik echt geen #fitmom. Zo’n 3x per week, als de tijd het toe laat kan ik mezelf prima amuseren in de speeltuin voor grote mensen. En zo voelt het voor mij ook echt als ik weer ‘mag’

Geen #fitmom

Ik heb geen sixpack, gewoon niet. Haha. Ik houd teveel van pizza, ijs, chocolade en speciaal biertjes. Ben niet zo goed in selfie’s maken. En al helemaal niet in de sportschool of met mijn baby. Mijn foto’s zijn niet perfect belicht en ik heb ook geen gesponsorde kleding maar gewoon van de Decathlon 😉 Lekker samen sporten met mijn kindje.. dat zit er hier niet in. Emily vind het wel erg leuk als ik haar gebruik als gewicht in plaats van een kettle bel bijvoorbeeld, alleen word ze zo lang dat ik haar niet meer geslingerd krijg haha. Haar voetjes raken de grond en om haar nou zo aan haar schouders te slingeren lijkt me niet zo heel erg fijn.

Wel mag ze op schoot zitten als ik een hip-bridge maak. Vind ze nog leuk ook. Ondersteboven voor een korte tricep oefening gaat ook prima. Maar praktisch? nee.

Maar wel fit, dat durf ik best over mezelf te zeggen.

Maar ik sportte al fanatiek voordat ik moeder was. Ik wilde toen graag wat afvallen voor dat ik met Paul ging trouwen in 2014. Als ik nu foto’s terug zie van toen snap ik niet zo goed waar ik toen niet tevreden mee was, haha. Zo is het altijd wat toch?

Na de bevalling moest ik echt wel flink wennen aan mijn ‘nieuwe’ lijf. Ik voelde me heel erg niet meer mezelf. Ook niet sexy of charmant, maar gewoon dik. Vatsig en vies. Gelukkig liep mijn abonnement op de sportschool nog en kon ik vanaf een week of 9 weer rustig aan beginnen met een lesje Yoga. Helaas gebruikte ik toen de borstvoeding als excuus voor Tony’s. Wat niet zo handig is. Maar nu is de knop sinds januari echt om.

Nu ga ik dus trouw naar de sportschool, een keer of 3 per week. Of ik ga een rondje hardlopen. Lekker even een moment voor mezelf. En ook al word het cijfertje op de weegschaal niet minder, ik zie die centimeters er toch echt wel af gaan. Mn taille word steeds meer taille. Gelukkig zijn mijn bovenbenen ook steeds meer dik en mijn billen word wel weer aardig wat. Nu vind ik het vooral lekker om mijn biceps en schouders te trainen. Gewoon lekker strakke armen, alleen moet ik wel oppassen dat ze niet té worden. Dat is met mij bouw dan weet een beetje het nadeel.

Zoals 3 jaar geleden zal ik wel nooit meer worden, maar nu ik mijn trouwjurk weer pas ben ik best tevreden. Nu nog even een paar maanden streng zijn en zonder alcohol en dan komt dat bikinilijf wel weer. Kom maar door met die billen! Gelukkig heb ik voor de support mijn Fitbit, die me er op wijst dat ik de 3x exercise per week moet halen en die 10.000 stappen per dag. En een heule toffe Facebookgroep met allemaal meiden die elkaar motiveren en oppeppen als we dat even nodig hebben. Kortom een fit lijf lukt me best aardig, maar een #Fitmom zal ik niet worden 😉

 

4 reacties

  1. Ik vind het oprecht super knap dat je zoveel sport. Ik heb sporten nooit leuk gevonden. Nu ik (eindelijk) bij mijzelf resultaat zie houd ik het ook beter vol. Wij willen ook graag kindjes als we getrouwd zijn, (fingers crossed dat het lukt) en ben ook heel benieuwd hoe mijn lijf er dan uit gaat zien. Houd vol! Dan kun je weer trots in bikini.
    Mara onlangs geplaatst…Bruidstaart en keuzes makenMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge