Ziek en Zwanger, hoe dan?

Afgelopen week ben ik ziek geweest, net als praktisch half Nederland lag ik met Griep in bed. En dan niet zo’n half slap verkoudheidje of wat iedereen gelijk roept met een griepje, maar echt gevloerd en koorts en alles er op er er aan. Zo een waar mannen aan dood gaan dus.

Maar als je zwanger bent mag je dus niks. Gewoon niks.

Hoe kom je die dagen dan een beetje door?

Nou niet, haha. Grapje dus. Ik heb wat tips die ik gebruikte afgelopen week, en voor zover ik weet zijn ze zwangerschap proof. Maar he, dat veranderd zo’n beetje iedere week.

Wat mag je dan wel? Nou paracetamol. Sla die dan ook maar gewoon in en neem die als je beroerd bent ook gewoon in. Ga die 2 a 3 dagen dat je echt gevloerd bent dan ook gewoon voor wat je max. mag hebben en ga in bed liggen. Je bent maar een mens en je bent ziek. En daarbij ben je ook nog een mensje aan het bouwen.

Hoestdrank dus eigenlijk praktisch niks. De Natterman volgens mij wel, maar dat vind ik behoorlijk zoete troep. Om de boel te smeren vind ik zelf Tijmsiroop fijn. Die is er van Daro maar ook van een huismerk. Let op, deze rommel laxeert de boel als je veel inneemt.

Neusspray. Die met xylometazoline mag je officieel niet als je zwanger bent. Na contact met de huisarts mocht ik deze minimaal gebruiken. De neusspray kan je bloeddruk verhogen, dus dat is een van de redenen waarom je zeker niet zelf moet gaan lopen doctoren. En deze dus sowieso nooit langer dan een week gebruiken, ook als je zwanger bent niet.  Ik koos voor de kindervariant omdat de dosis lager is en zo kun je toch ademen ‘s nachts. Wel zo fijn. Zeker als ook je keel voelt als een rasp. Wil je dit nou niet is dit echt een life saver! Gewone zoutoplossing met menthol. Door de menthol gaat je neus toch wat open, wat wel zo fijn is. Deze kun je onbeperkt gebruiken, dat is wel zo fijn.

Keelsnoepjes

Van die zuigtabletten met werkende stof mag je eigenlijk niks. Normaal zweer ik bij de Mucoangin, maar die mag je niet. Strepsils niet. Heel de ellende niet. Huis tuin en keuken middeltjes dus.

Dropjes, anta flu, hoestmelange. Het kan allemaal. Hoewel ik echt niet tegen drop kan deze zwangerschap verschilt dat voor iedereen natuurlijk. Ook hiermee oppassen met je bloeddruk, alles met mate. Ik krijg onwijs hoofdpijn als ik maar naar drop kijk dus ik sla ze over. De Anta-flu’s vind ik fijn omdat je er op zuigt en dat verzachtend is voor je keel. Door de menthol gaat je neus ook weer wat open.

Citroensap in je water. Keel bacteriën houden hier echt niet van en als je dan toch veel moet drinken is dit wel een lekkere afwisseling. Verse citroen werkt beter, maar ach. Ook thee met honing is een aanrader.

en tot slot een doos tissue’s. Snuiten, snotteren en weggooien. Handjes wassen en zo verspreid het zich het minst.

Neem rust, geef jezelf rust en laat je man een kopje thee voor je zetten. Denk aan jezelf en aan de baby. Als je twijfelt of koorts oid krijgt schroom dan niet om gewoon lekker je huisarts te bellen en te overleggen, dat kan sowieso nooit kwaad. 

Door het hoesten kreeg ik hard buiken en kon niet eens van de bank naar de koelkast om wat te drinken te pakken. Dit in combinatie met koorts kreeg ik codeïne voor geschreven, om het hoesten te onderdrukken. Ook deze mag ik maar minimaal gebruiken en de apotheek was er niet per se happig op. Maar he, harde buiken zijn we ook niet per se fan van.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips en dat je snel weer opknapt. Beterschap! En gelukkig met een virusje zoals de griep, een verkoudheid of zulk soort dingen is dat met een weekje weer over.

Een reactie

  1. Fijn!! Helaas lekker ziek op bed en ik vind online vooral wat niet mag.. ook goed om te weten, maar nog fijner om te weten wat wel mag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge