Mijn nieuwe lover| Honda CBR 600f

Nog niet eens zo heel erg lang geleden nam ik afscheid van mijn cabrio. Voor sommige kwam het heel erg onverwacht, en vonden ze erg gek dat het gebeurd was. Maar geef mijn man een vinger en hij neemt een hele hand. Hij hoorde een half woord over een motor en ging op zoek op marktplaats.

Wat voor motor?

Daar zijn Paul en ik al jaren over aan het sparren, wat vind ik mooi, stoer, gaaf. Zou ik zelf op willen rijden. Voor mij was dat antwoord erg simpel, ongeveer hetzelfde als wat manlief zelf heeft, een sport-tour machine waar je lekker mee kunt gas geven maar niet te ver voor over zit.

Een echte racer, zoals een R6 of een R1, een Ducati 848 of monsterof de naked bikes vind ik ook erg gaaf. Maar past, bij het jaartal wat ik mooi vind, niet binnen het budget wat ik er aan uit wil of kon geven.

Al snel bleef voor mij de Honda CBR over. Een 600cc wel te verstaan. De eerste waar we zijn wezen kijken viel ontzettend tegen, deze had flinke schade, had veel puntjes roest en de banden, remblokken en uitlaat waren ook verre van wat netjes hoort te zijn.

En toen!

Ik bleef bij het feit, dat ik rustig aan wilde doen en toch echt eerst Kate haar verjaardag wilde vieren. Paul, met een half woord, je snapt het. Had toch een andere motor gezien, dichtbij huis. En alleen op de foto al veel netter dan de vorige motor. Dus letterlijk de dag na de verjaardag van Kate zijn we eind van de ochtend wezen kijken. De motor was praktisch nog niet gestart en ik was al om. Hij ziet er tiptop uit. Na het starten waren we beide verkocht, hij liep zo verschrikkelijk netjes dat nog voor het rijden ik in Paul zijn oor fluisterde, dat ik mijn eerste motor ging kopen!

Wat is het geworden?

Een Honda CBR 600f, uit 1993. 100pk en net 30.000km gelopen. De originele uitlaat zit er zelfs nog onder en hij is ook van een vrouw geweest. De vorige eigenaren hebben hem 8 jaar in bezit gehad, maar stond nu te veel stil. Tijd voor een nieuw baasje.

Paul en ik hebben nu matchende fietsen. Hoe gaaf zijn ze naast elkaar?

Ik ben een gelukkig mens! Ik heb gewoon mijn eerste motor gekocht! Nu nog even mijn rijbewijs halen, maar dat moet goed komen met zo’n stok achter de deur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge