Haarverzorging voor een peuter meisje.

Wij zijn gezegend met een dochter een volle bos haar. Lang, vol, dik haar. Met drie maanden ging zij al naar de kapper en met haar eerste verjaardag had ze al een boblijn.

Ik zal er niet om liegen, haren kamen is hier ook DRA-MA. Ik heb onze nieuwe buren gewaarschuwd. Als ze denken dat ik haar aan het mishandelen ben ‘s morgens is het simpelweg omdat ik haar haren kam.

Hoe maak ik dat zo gemakkelijk mogelijk?

Haar verzorging is voor jezelf belangrijk neem ik aan. Zo geld dat ook voor een peuter. Toch werkt dat net even wat anders. Met haren wassen is het niet per se altijd feest, maar als ik haar laat helpen komt het goed. Zelf maakt ze haar haren nat, waarna ik het in zeep met kindershampoo (want, prikt niet in de oogjes) zelf wast ze dan haar haren uit. Dat scheelt een hoop gedoe, en ze staat toch zelf al onder de douche. Dan doe ik in de punten conditioner om het haar extra zacht te maken. Deze laat ik intrekken en was ik daarna uit.

Ik kam het haar nat door en doe dit in delen. Eigenlijk net zoals de kapper doet. Laagje voor laagje. Zo heb je minder klitten, doet het minder zeer en scheelt dat een hoop gemopper. Ik vlecht het in zodat het ook uit de knoop blijft en de volgende dag hebben we ook nog mooie krullen.

Wat, vind ik, ook zorgt voor een mooie bos is het met regelmaat laten knippen. Zo zijn de dode punten eraf en blijft het een mooie gezonde bos met haren, en blijft er een beetje model in zitten. Ik vind dat persoonlijk het mooist omdat het er dan verzorgd uit ziet.

Materiaal

Ik gebruik een gewone, normale simpele borstel. Haar elastiekjes van Zenner met een anitslip rubbertje erom. Werkt top en zakt niet zomaar uit.

Haarbandjes, speldjes en andere frustsels zijn hier niet aan te slepen. Hele mooie vind ik van By.mev die je via Instagram kunt bestellen. Ook heeft Teddy’s leuke speldjes voor wat korter haar.

Leren vlechten kun je (vind ik) heel simpel leren via YouTube en het gewoon veel te doen.

Bij Kruidvat hebben ze antiklit spray voor kinderharen, met K3 erop. Maar dat werkt super goed, wij gebruiken dit nu al een aantal weken

Nu ben ik erg benieuwd, wat is voor jou de tip?
Vinden jullie het leuk als ik wat kapsel ideeën deel?

2 reacties

  1. hii Mathiske wat heeft Emily mooi haar zeg.. Inderdaad een volle bos!! Je hebt het over een anti slip rubbertje, maar ik krijg daar altijd zoveel haaruitval van. Hebben jullie hier ook last van?

    x Polly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge