Camping Sequoia Parc, aanrader of niet?

Ik ben alweer kei-hard aan het werk als dit online komt. maar de camping waar wij zaten was zo tof. Onze vakantie was zo fijn dat ik besluit er toch even wat kleins over te delen.

De camping *****

We zijn naar Frankrijk geweest, net onder La Rochelle. Voor ons was het net geen 1000km van huis en de reis verliep prima. Toen we op de camping aankwamen zag de oprijlaan er netjes en verzorgd uit en waar we ons konden melden was ook al duidelijk. De camping is voorzien van vele ruime (!) staanplaatsen en plaatsen met accommodaties die ook ruim zijn opgezet.

De gehele camping was netjes aangelegd en overal waren bomen, bloemen en struikjes. De gehele camping is als het ware rondom het dorpsplein, en zwembad gebouwd zodat het allemaal qua afstand goed te doen is. Wij zaten in het achterste rijtje en waren binnen 5 minuten bij het zwembad. Ook waren er meerdere speeltuintjes aanwezig.

Iedere avond was er entertainment en mini disco waarbij de kinderen ook geschminkt konden worden. Op het terras kun je wat drinken terwijl je kinderen aan het dansen zijn. Op de borden op het plein kun je zien wat er verder nog georganiseerd is die week.

Het supermarktje op de camping is prima voor een croissantje in de ochtend, of als je wat vergeten bent en al wilt koken.

Accommodatie

Wij hebben dit jaar geboekt via Canvas Holidays, een Engelse aanbieder. Wij kozen voor een stacaravan met Airco voor 4 personen. (de Cozy) Wat wij erg prettig vonden is dat het stel dat er aanwezig was als host erg vriendelijk en benaderbaar waren. Zij maakten het echt persoonlijk. Ook stond de airco al aan in de ruime accommodatie toen wij aankwamen met 35+ graden. Super chil!

Een fijne veranda met picknick bank, lounge stoelen, ligbedjes en een barbecue op gas stonden klaar. De caravan beschikte over 2 open slaande deuren in de keuken, super lekker als je staat te koken. De slaapkamers en opberg ruimte was voor ons ook meer dan prima en de bedden lagen ook goed.

Ook stonden als aanbieder El Fresco, Kel Air (Iers) en Eurocamp. De azure sta caravans zagen er ook erg goed uit van hen. Via sequoia Parc kun je ook zelf boeken in verschillende luxe huisjes.

Het zwembad, of beter gezegd water paradijs.

toen we aankwamen was het erg heet en waren we ernstig klaar met in de auto zitten. Na even afgekoeld te hebben in de airco met wat te drinken hebben we ons omgekleed en zijn we richting het zwembad vertrokken. Wij kozen een bedje uit in de schaduw, en plonzen zo het zwembad is. Wat super lekker was is dat er 3 van de 4 zwembaden verwarmd is. Eentje is het binnenzwembad en de rest is buiten. Er zijn verschillende glijbanen en ook voor kleine kindjes.

De vloer rondom het zwembad was daarentegen minder fijn, vond ik persoonlijk maar met slippers of voor de meiden de sweakers ging dat prima.

grote zwembanden en boten en dergelijke zijn niet toegestaan even als grote lange zwemshorts voor de heren. Even langs de Decathlon voor een geschikte dus 😉

Uitjes in de omgeving.

Wij zijn een dagje naar La Rochelle geweest en dat is een erg leuk stadje. Genoeg winkeltjes en een oude haven. Langs de boulevard is genoeg te eten en te drinken te vinden. In de parkeergarage bij de haven sta je erg fijn.

Ook Fouras is een leuk uitje. Langs het strand, de Chateau en in het verre uitzicht Fort Boyard, waar je vanaf daar ook met een boot een rondvaart kunt maken.

Rochefort vonden wij een beetje tegenvallen, maar daar zat wel een Decathlon. In Royan zit een markthal en is meerdere keren per week een marktje. Ook vanaf daar loop je zo naar het haventje en kun je je vers gekochte taart of macarons prima even opeten.

Vanuit daar rijd je ook naar een grote E. Leclerc met een ruime assortiment en grote bakkerij, vlees is vis afdeling. Dat vinden wij ook altijd echt een uitje. Je vergapen aan al het lekkers wat ze daar hebben. Dichterbij de camping zit een kleine intermache en een net iets grotere intermache, wij vonden echter het assortiment tegen vallen. Ieder z’n ding.

Kortom, aanrader? JA! Voor ons zeker! Wij waren er in het laag seizoen en dan is het overal erg rustig en eerder dicht. Ik weet natuurlijk niet hoe dit in het hoogseizoen is, maar dat komt ook best goed geloof ik.

Ben jij al op vakantie geweest of ga je nog? Waar ga je heen of heb je voor ons nog een tip voor de volgende vakantie?

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge