Essence vs L’Oréal. Eyeliner test

Stiekem heb ik best wel een zwak voor make-up. Ook al ben ik er niet super handig in en zijn er van die dagen dat ik Toos make-uploos met een blote billen gezicht over straat durf. Vroeger niet hoor, maar tegenwoordig durf ik dat best 😉

Toen ik 16 was koos ik noodgedwongen vaak voor een huismerk make-up in plaats van de duurdere merken. Sinds ik een vast inkomen heb ga ik helemaal los in de drogisterij en was voorheen een bezoekje aan de kapper ook een goede reden voor een nieuw assortiment aan make-up en nagellak. Nu heb ik daar weer iets beter een balans in gevonden. Alleen als ik iets nodig heb koop ik wat nieuws.

Maar is een huismerk nou zoveel anders als een duurder merk?

Make-up van Hema of Essence (kruidvat) of Etos is prima, zeker prijs kwaliteit verhouding. Maar blijft die van Mabeline of L’oreal nou echt beter zitten? Ik probeerde het eens uit.

Ik kocht een eyeliner van L’oreal en eentje van Essence. Zo eentje met een super fijn puntje. Ik ben fan, een super strak lijntje zonder al te veel geklooi. De verpakking en het puntje lijken identiek. En zo voelt het met aanbrengen ook.

Ik vind het lijntje van beide strak genoeg, maar het product zelf van Essence lijkt net wat meer waterig. Wat meer vloeibaar en iets minder ‘zwart’. Ook aan het eind van de dag is het lijntje van L’oreal net wat minder vaag geworden.

De Essence

de L’Oréal.

Kortom, qua eyeliner voor een half dagje is ie prima. Maar de volgende keer koop ik toch weer liever die van L’oreal. Over de mascara ben ik overigens wel heel erg te spreken. Die heb ik op het moment alleen in ‘budget variant’

Gebruik jij wel een Make-up van een ‘goedkoper’ of huismerk? En welke dan?

3 reacties

  1. Eigen merk eyeliner van de Hema… een betere heb ik tot dusver nog niet gevonden.( En dat zegt wat over de collectie is ik al gekocht heb want ik ben zeker al 10 jaar eyeliner addicted). Mijn mascara is wel altijd merk en die wissel ik af tussen Maybeline en Loreal. Oh en lippenstift altijd Loreal!
    Anne onlangs geplaatst…Vrijdag de 13eMy Profile

    1. Ik zal die van de Hema ns proberen. Ik heb een dipliner van de Hema, maar die vind ik niet fijn. Mascara van de Hema is ook fijn!

  2. Ja joh! Mijn rouge is van essence net zoals mijn mascara. Mijn foundation is van de Kruidvat en dan de Carice lijn. Dit is gewoon de enige die ik tot nu toe gevonden heb die ik fijn vind en niet te donker is voor me. Verder is mijn wenkbrauwppeder ook gewoon van de Hema. Lippenstift heb ik wel goede. Momenteel van blezi. Heel erg fijn maar vind hem wel prijzig. Heb een keer zitten twijfelen om eens op alieexpres te bestellen maar durf niet haha ?
    Kelly onlangs geplaatst…Mijn nieuw facebookpagina!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge