Gelezen| baby reflux & andere onruststokers van Stephanie lampe

Is je baby onrustig? Spuugt of slikt hij vaak? Zijn de slaapjes kort en ben je de hele dag (en nacht) in de weer? Is je baby gewoon niet blij? Dan kan je kleintje last hebben van reflux. Of iets anders. Reflux is zuur. Letterlijk en figuurlijk. Je baby heeft pijn, het zet je wereld op zijn kop. De onrust komt nooit alleen. Is het reflux? Zijn het krampjes? Is er een allergie, is je baby overprikkeld? Zijn er wervel- of kno-problemen? En is dat een oorzaak of een gevolg? Reflux is goed te behandelen, maar je baby wordt pas rustig als alle plaaggeesten zijn verdwenen. Hoe je dat doet? Met het stappenplan in dit boek. Het helpt je zelf in charge te zijn, gerichter en sneller hulp én een diagnose te krijgen en met de juiste oplossingen aan de slag te gaan. En daarna? Met de voedingsadviezen, het slaaprecept en de troostmethoden in dit boek maak je je baby weer blij en stuiter je zelf weer terug dankzij de herkenning en de ‘overlevingstips’. Praktisch, persoonlijk en compleet. Wat te doen waaraan en hoe! Met stappenplan, antwoorden en veel persoonlijke ervaringen van andere ouders. 

Reflux en andere onruststokers.

De titel triggerde mij direct om het boek aan te willen schaffen, ook al hadden we de diagnose reflux al. Ik hoopte er tips uit te halen en waar we dan ook mee aan de slag konden.

In het boek vind je een heldere uitleg over waar de onrust vandaan kan komen en wat je er mee kunt. Hoe kun je je kind kalmeren en het hielp mij meer zelf in charge te zijn van het hele traject bij de kinderarts. Ik haalde er veel informatie uit die we op Kate konden toepassen en ook de tips en samenvattingen na ieder hoofdstuk waren erg waardevol.

Aanrader?

Ja, voor mij een dikke ja. Is je kindje onrustig en zit je met je handen in het haar. Wil je meer weten over hoe je dit nou het best kunt aanpakken en hoe je snel naar een diagnose kunt en de onrust in kaart te brengen. Dan is dit zeker een goede.

Door het boek voelde ik mij gehoord en had ik eindelijk het idee dat we wat konden doen. Via de website van Stephanie Lampe kun je reviews van ander ouders lezen over dit boek en ik geloof zelfs dat je het eerste hoofdstuk gratis kan lezen. Ik was gelijk om en wilde het direct hebben.

https://www.stephanie.world/babyreflux * niet gesponsord!

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge