Mijn mama fiets: Gazelle Miss Grace

Mijn Miss grace en ik hebben samen al een aantal kilometers gemaakt en ik ben er erg tevreden over. Tijd om er wat meer over te vertellen! Morgen komt de nieuwe fiets van Paul aan de beurt. Ook een Gazelle maar een hele stoere papa fiets!

Waarom is deze fiets fijn als mama fiets?

Een groot breed stuur, brede banden, lekker breed zadel,  ik heb de variant met 7 versnellingen, er zit zo’n grote stevige standaard onder, zo stevig dat ik eigenlijk niet eens het stuurslot hoef te gebruiken, voorop een bagage rek met mand. Altijd handig voor wat boodschappen.

 

De Miss Grace is een transport fiets, maar wel echt een super stevige, vrolijke en praktische fiets. Ik ben erg blij dat ik de variant met 7 versnellingen heb, want met zo’n kleintje voorop gaat dat toch best hard optellen qua gewicht. Zo kun je dus altijd lekker licht fietsen. In de mand die ik voorop heb kunnen zo’n beetje 3 pakken luiers of een kratje bier, dus dat is altijd handig om te weten 😉

Als accessoire heb ik jasbeschermers van een Cortina. Ik vond deze gewoon heel erg leuk!

 

Het brede stuur is uitermate geschikt voor een stoeltje en de afstand tussen het zadel en het zitje is ook meer als voldoende! Het brede stuur is vergelijkbaar met wat er op een traditionele mamafiets vind. Wel moest het bagagerek met mand versteld worden, maar dat kon super handig bij de fietsenmaker. Hieronder zie je hoe dat er uit ziet. Paul vond het overigens wel een beetje lastig om het windscherm in de adapter te krijgen, maar goed dat hoeft maar een keer en dan voorlopig niet meer. Het was even puzzelen en toen zat het goed.

 

Ik koos voor het fiets stoeltje van CMG Yepp. Een grijze, achteraf weet ik dat ik een bruine misschien mooier gevonden had voor de totale look van de fiets, samen met het zadel. kijk hier eens voor alle andere kleurtjes!

Hier nog even wat feitjes van de Miss Grace:

Merk: Gazelle
Model naam: Miss Grace
Frame hoogte: verkrijgbaar in 49cm, 54 cm en 59cm
Wielmaat: 28 inch
Gewicht: 21.8 kg. Best zwaar, hij kan ook niet zomaar op een fietsenrek achter de auto. Zeker niet met twee tegelijk. 
Type versnelling: Naaf, Shimano. Verkrijgber met 3 of 7 versnellingen.
Ook is deze fiets verkrijgbaar in een hele hoop kleuren, zwart, wit, blauw, roze en zelfs elektrisch!
Voor meer informatie kun je misschien eens op de site van Gazelle kijken.

Deze fiets is zeker een fiets die tegen een stootje kan, daar ben ik het zeker mee eens. Hoewel ik in het begin best wel vond dat ie zwaar fietste, ben ik er nu erg blij mee. Ook als Emily op de fiets zit voelt hij gewoon heel erg stabiel en fijn. Geen gezwabber.

 

Kortom, echt een top fiets als mama fiets! Heb je nog vragen? stel ze gerust in de reacties!

 

13 reacties

  1. Zalige mooie fiets! Gazelle heeft eigenlijk wel hele mooie designs que fietsen vind ik. Het enige waar ik het denk ik moeilijk mee zou hebben is dat hij er nogal zwaar uit ziet en is. Maar dat is dan langs de andere kant que stevigheid waarschijnlijk wel een pluspunt. Moet alleszins leuk zijn om hiermee door de straten te fietsen 🙂
    Femke onlangs geplaatst…Baby-collectie van IkeaMy Profile

    1. Hij is inderdaad zwaar. Maar voelt niet log aan. Zelfs met buggy en Emily is ie nog stevig en zwabbert ie niet

  2. Wat een mooie. Ikzelf heb een cortina mamafiets. heb even getwijfeld voor de mis grace maar vond hem wat prijzig. Wel vind ik de fietsen erg zwaar (ik heb de mis grace wel even getest uiteraard). Nu met 2 kids erop kan ik zowat een bult niet over komen. Aan de andere kant voelt het allemaal wel super degelijk en dat is wel een geruststellende gedachte.
    Roelina onlangs geplaatst…Landal Esonstad, typisch Nederlandse ervaringMy Profile

    1. Ik heb ‘m ook. En net een duur stoeltje op laten monteren.. eindstand.. ik kan niet op en afstappen of steppen.. en ben te klein om te gaan zitten en zo aan te fietsen zeg maar. Ben echt dol op de fiets.. maar nu kan ik wel janken haha..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge