Muziek tampon

ja je leest het goed, ze hebben iets nieuws bedacht voor zwangere vrouwen. Een muziek tampon. Vanaf week 20 ongeveer kan je kindje in de buik al van alles horen, zo raakt ie al gewend aan jou stem, de stem van je partner en evt. broertjes en zusjes. En de hond. Muziek is goed voor de ontwikkeling van je ongeboren kindje. Maar door de buik wand en het vruchtwater word het geluid gedempt. Nu hebben ze (een Spaanse gynaecoloog)  er iets op bedacht, een muziek tampon.

img-24932956_width=2048&height=1536&cq=0

Het apparaat – gemaakt van siliconen en een ingebouwde speaker – is gewoon als een normale tampon te gebruiken en kan aangesloten worden op de muziekspeler van de moeder.

Zorgen maken over eventuele gehoorbeschadiging hoeft niet: het geluidsniveau staat op maximaal 54 decibel. Dat is ongeveer gelijk aan het volume van achtergrondmuziek of een gesprek op gedempte toon.

Volgens de kliniek reageert de foetus op de muziek met lachjes en mond- en tongbewegingen, behalve als het kindje slaapt natuurlijk.

Ik denk dat ik het gewoon bij een speaker of telefoon zou houden bij een eventuele volgende zwangerschap. Bij Emily’s zwangerschap heb ik iedere dag naar Magic van Coldplay geluisterd. Daar werd ze de eerste tijd ook echt wel rustig van. Maar in de auto luisterde ik vaak naar Ghosttown, maar daar reageerde mevrouw dus toen ze geboren was nog veel meer op.. grappig eigenlijk dat je kindje dat soort dingen in je buik al kan.

Zou jij interesse hebben in zo’n ding? of houd je het gewoon bij een speaker of telefoon?

Follow my blog with Bloglovin

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge