Gazelle Heavy DutyNL. Paul zijn papafiets!

Afgelopen december was Paul aan de beurt voor een nieuwe fiets. Hij koos voor de Gazelle Heavy DutyNL  Zijn Sparta was prima, maar was toch niet helemaal wat hij er van verwacht had. Nu Paul ‘s middags als ik ben werken vaak zonder auto zit en met Emily dus met de fiets op pad gaat is een fiets die van alle gemakken voorzien is toch wel echt fijn.

We lijken wel een ANWB stel, met matchende transport fietsen. Alleen dezelfde jassen en een kaarten houder op de fiets en we zijn compleet hoor!

Gazelle Heavy Duty NL.

Een breed stuur, zeker voor een heren fiets. Brede banden. De grote standaard, dezelfde als mijn mama fiets, waarbij je echt niet bang hoeft te zijn dat je fiets omvalt. 7 versnellingen en het transport rek en de bagage drager maken deze fiets een stoere heren fiets. Zet daar een stoeltje bij en het is een fantastische papa fiets!

Tussen het stuur en het stoeltje is nu meer ruimte waardoor de beentje van Emily er goed tussen door kunnen. Ook is het stuk tussen het rek en het stuur vergroot zodat het allemaal goed past. En ook voor Paul geld met 7 versnellingen en ruim 10kg Emily fiets het altijd licht. Door de naafdynamo hoef je ook niet meer na te denken over batterijtjes van de lamp. En in plaats van de terugtrap rem heeft deze Gazelle rollerbrakes (schijfremmen voor je fiets zeg maar) Zodat je echt stilstaat als je stil moet staan. Ook geen kabel meer die kapot kan en is onderhoudsvrij.

We maken nu gebruik van het grijze stoeltje wat op mijn fiets ook zit. Voorheen hadden we er 2, maar doordat ik met de auto naar het werk ga hebben we deze niet nodig. Het grijze stoeltje past wel heel erg mooi bij de grijze fiets. Alsof het er voor gemaakt is. Paul gebruikt voor Emily nu vooral het achterzitje, omdat ze daar ook al goed inpast. En als ze mag kiezen wil ze bij papa op de fiets. En ook voorzien van een buggyklem, zodat de buggy ook makkelijk mee kan.

Nog even wat feiten over de Heavy dutyNL

Merk: Gazelle
Model naam: Heavy DutyNL
Frame hoogte: verkrijgbaar voor heren in 53 en 59cm. Voor dames is hij er ook in 49, 54 en 59.
Wielmaat: 28 inch
Gewicht: de grote heren variant die wij hebben is 23.4kg. Ook deze is lastig om met twee tegelijkertijd op een fietsendrager de zetten.
Type versnelling: Naaf, Shimano. Verkrijgber met 3 of 7 versnellingen.

Voor heren is ie er ook in het zwart. Voor dames in zwart, twee tinten blauw en een ‘nude’ kleur. Heel erg gaaf! En ook nog elektrisch verkrijgbaar. Kijk anders eens op  de site van Gazelle

Paul is erg blij met zijn fiets. Hij fietst iedere dag naar het werk dus is een goede fiets altijd erg fijn. Hij kan voorlopig in ieder geval vooruit op deze gazelle. En zelfs met een stoeltje voor achterop gaat dat helemaal goed komen. De fiets kan goed tegen een stootje en is echt wel gebouwd met een robuuste uitstraling. Zoals Gazelle hem zelf omschrijft: ‘ de meest complete transportfiets uit het assortiment’

 

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge