Op zoek naar een winter auto voor €500

Gewoon even heel wat anders van mijn kant, maar wel iets wat ik ook super leuk vind! Auto’s!

Nu Paul bij zijn nieuwe baan begonnen is, moet hij ook verder reizen. In de zomer gaat hij met de motor en volgend jaar gaan we ook gewoon de cabrio weer gebruiken natuurlijk. Maar in de winter is dat een ander verhaal. Opzoek naar een winter auto dus!

Ik hoor je denken, €500 voor een auto is eigenlijk maar een heel klein budget en daar kan je niks fatsoenlijks van kopen. Deels waar, er is veel rommel te koop voor dit geld. Maar er is ook nog genoeg prima spul te koop.

Onze eisen:

  • Hij mag niet meer dan 1000kg wegen, dit in verband met de wegenbelasting
  • De kinderstoeltjes moeten erin passen. Dat is gewoon uit praktisch oogpunt
  • Dat de laatste eigenaar er niet in gerookt heeft
  • Niet rot
  • Geen Franse auto of een Italiaanse, betrouwbaarheid voorop, you know 😉
  • Liefst A.P.K tot volgend jaar.

Waar je dan op uit komt, is vooral Japans. Hier ging onze voorkeur ook naar uit en maakt de zoek opdracht een stuk gemakkelijker. Een Toyota Starlet, Paseo of Corolla. Een Nissan Micra, Suzuki Swift of een VW Polo. Deze allemaal van begin of midden jaren 90, en vaak al met een redelijke kilometerstand. Voordeel van zo’n ‘oude’ auto is dat je hem als youngtimer kunt verzekeren voor het schokkende bedrag van een euro of €6 per maand.

Wat hebben we gekocht?

Paul heeft voor dat we onze Avensis hadden al eens een Starlet gehad, dus dat had zijn voorkeur. We zijn vorige week wezen kijken en hebben een oud beestje ui ’91 gekocht. Zelfs gewoon bij een auto handelaar, de auto heeft ondertussen 240.000 km gelopen en na 3 maanden stilstaan startte hij gewoon zonder problemen. Heeft achter 2 klapraampjes en een dakje wat je open kunt zetten. Onder het motto, wat er niet opzit kan ook niet stuk heeft deze uitvoering geen: toerenteller, elektrische ramen, centrale ontgrendeling, stuurbekrachtiging, high performance audio systeem, slot wat werkt aan de bijrijders kant, hoedenplan of lichtmetalen velgen. Maar dat maakt allemaal niet uit, want hij rijd.  Hij is van een ouder stel geweest en de man heeft van alles zelf gedaan en handleidingen uitgeprint. Er lag een map in met de ‘onderhouds historie’ en alles wat er met de auto gebeurd is. Met zorg voor gezorgd dus.

We hebben een hem even goed aangekeken en besloten hem gewoon zo mee te nemen. Om hem gekeurd en wel mee te krijgen vroegen ze net even wat te veel voor, maar met deze auto durven we dat wel aan. In december moet hij voor de keuring weg, dus dan gaan we zien of ons gevoel klopte. Voor nu, verse benzine er in een gaan!

Wat doen we na de winter?

Dan gaat ie gewoon weer op marktplaats. Tenzij die echt heel goed bevalt, dan zoeken we een plekje waar we hem kunnen stallen. Ik ga dan natuurlijk weer gewoon met mijn cabrio op pad.

Ik hoop dat jullie dit ook een keer leuk vonden om te lezen, doe een duimpje omhoog als je hem leuk vond, vergeet geen reactie achter te laten en abonneren is gratis. Ok, doei! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge