Zero alcohol toppers! Bubbels!

Nu lust ik graag een wijntje of een biertje, maar ik kan ze meer dan prima laten staan nu ik zwanger ben. Nu kunnen we het nuttige en het aangename prima combineren door gebruik te maken van de alcohol vrije variant. Ook als je de bob bent of gewoon niet drinkt.

Ik nam de proef op de som en kocht wat wijntjes. Ik deel mijn bevindingen in deze blog, wie weet heb je er wat aan. Voor het voorjaar, voor de Pasen of gewoon voor wat feestelijks: bubbels!

Hugo Zero.

Van Hema. Deze dronk ik met de kerst en mijn verjaardag. Voor het extra tintje deed ik een takje munt in maar dat was eigenlijk niet nodig. Ben je op zoek naar een fris drankje, met een lichte bubbel is dit zeker een aanrader. Niet te zoet, wat ik bij veel alcohol vrije varianten vaak wel vind. Je koopt hem voor €4.50 bij de Hema, maar is met enige regelmaat in de aanbieding. Zeker ook lekker voor de lente en de zomer.

Jip en Janneke bubbels.

Toen ik zwanger was van Emily dronk ik deze graag. Als ik ze nu drink vind ik het zoete ranja. Hoewel deze lekkerder is als die van de gemiddelde supermarkt laat ik hem nu toch maar staan 😉 Prima, maar niet zo spannend.

Faber, rose alchohol vrij.

Een roze bubbel. Kan het nog feestelijker? Roze bubbels zijn top. Deze is wat zoet maar kan prima op de zaterdag/zondag middag. Op een terrasje in de zon of lekker buiten bij de barbecue. De bubbel is subtiel. De Faber kun je kopen bij Gall&Gall en Mitra (€4.99), in grote en kleine flesjes. Afkomst: Duitsland.

Faber, sparkling white alchohol vrij.

Deze is net als de roze net wat zoeter. Ik houd daar zelf persoonlijk niet zo van. De bubbels is wel lekker subtiel en ik zag met googlen dat je deze dus ook gewoon lekker bij de appie kunt kopen. Afkomst: Duitsland.  (€4.99)

Lussory, Zero alcohol cava.

Dit is als je van cava houd een echte topper! Niet te zoet, een mooie droge bubbel. Echt een aanrader wat mij betreft. Ook de bubbel is precies goed. Deze had Floor voor me gekocht bij de wijnhandel, maar ga ik zeker nog even bijhalen. Ook prima voor bij een champagne ontbijtje zou ik zeggen 😉 Mijn persoonlijke favoriet (€6.99) Afkomst: Duitsland, Riesling.

Freixent alcohol vrij. 

Deze is van een groter merk wat je ongetwijfeld al eerder voorbij hebt zien komen. Gemaakt van sauvignon blanc druiven, afkomst: Spanje. Deze is ook ‘gewoon’bij Gall&Gall (€7.49)  te koop. Deze bevat overigens 0.05% procent alcohol. Dat is net zoveel als in vers geperste sinaasappelsap, maar dat moet je net even weten. Ik vind deze mwah, hij was net iets te zoet, net wat te harde bubbel.

Vendôme Mademoiselle Classic Alcoholvrij.

Deze dronk ik onlangs op een terrasje in de zon. Zonnetje, proseccotje, terrasje, fijne gezelschap. Dronk erg lekker weg, een klein zoetje zit er in. Afkomst: Spanje. Voor zover ik kon vinden via internet te koop vanaf een euro of 8.

Proost op een mooie alcohol vrije zomer!

Heb je een aanvulling? deel ze hieronder!

Een reactie

  1. Hoi Mathiske
    Ik drink in verband met mijn gezondheid ook alcohol vrije wijn en k neem die van de plusmarkt.Een beetje zoet maar wel heerlijk fris.liefs en het allerbeste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge