Allerhandebox #5 week 8. Gastblog!

Deze week hadden wij zelf niet de ah box maar heeft een goede vriendin van mij deze blog voor ons gemaakt 😉 lees je mee wat er deze week in de box zat? Astrid super bedankt voor het schrijven!!

Vorige week besloten wij om de Allehande Box weer eens te bestellen. We hadden een kortingscode ontvangen van 10 euro en dat is natuurlijk een leuke actie !

Wij vinden de Box handig omdat alle ingrediënten in de box zitten en omdat je sommige producten weer eens op een andere manier gebruikt. Nieuwe inspiratie op kookgebied is altijd welkom !
Het is ook super fijn dat de rest van je bestelde boodschappen mee worden geleverd met de Allerhande Box en je hoeft er geen verzendkosten voor te betalen.
De boodschappen worden ook nog tot in je keuken gebracht dus zelf sjouwen met zware tassen of kratten is er niet meer bij !
AH box

Afgelopen week stonden er 3 heerlijke gerechten op het ‘menu’:

~ Kruidige witlof met ham en kaas uit de oven

~ Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven

~ Indonesische kip uit de oven met wokgroenten

Maandag stond het eerste gerecht op de planning; kruidige witlof met ham en kaas uit de oven.
Het gerecht was erg makkelijk om te maken; aardappels schillen en koken, witlof achterkant eraf en harde hart eruit en even koken. Daarna de witlof uit de pan en rollen in de ham en met kaas en amandelschaafsel in de oven. Van de aardappels puree maken met lente ui en klaar was dit heerlijke recept. Erg makkelijk en toch, voor ons weer, een andere twist aan een bekend recept. Zelf gebruiken wij nooit amandelschaafsel of tijm als we dit gerecht voorheen maakten.
De 30 minuten die voor dit recept staan bestaan voor 25 minuten uit oven en kooktijd en maar voor 5 minuten uit schillen en bereiden ! Ideaal recept als je het mij vraagt 🙂
Op dinsdag stond het recept ‘Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven’ op ons menu.
Vergeleken met het vorige recept waren dit heel veel stappen en veel snijwerk. Niet moeilijk, maar dit vergt wel meer voorbereiding en iets meer tijd.
Wij hadden sommige ingrediënten nog niet eerder gegeten of nog niet vaak, dus we waren erg benieuwd hoe dit recept zou zijn.
De artisjokken en sardines zijn voor ons niet veel gebruikte ingrediënten dus een beetje geklungel met de bereiding 😉 Het is goed gekomen !
ah box pasta
Een bijschrift invoeren

Het recept was erg lekker; warme en koude ingrediënten door elkaar, zout van de sardines en frisse/zure van de citroen, goede combinaties ! Er stond 25 minuten voor dit recept maar dat is ons niet gelukt

Vrijdag stond het laatste recept op de agenda; indonesische kip uit de oven met wokgroenten
Ook dit gerecht was niet moeilijk om te maken, wel erg lekker ! Het maken van de marinade was even wat snijwerk en veel stappen tegelijk. Toen de kip met marinade eenmaal in de oven stond was het een kwestie van wokgroenten roerbakken en rijst koken en halverwege de kip omdraaien.
Erg lekker en voedzaam recept ! En ook kindproof, want ons pleegzoontje van 3 heeft heerlijk mee zitten smullen ! Ook niet onbelangrijk als het aan mij ligt.
ah box kip
Voor ons is de volgende box alweer besteld ! Tot en met 16 maart kunt u ook gebruik maken van de kortingscode voor de Allerhande Box door bij het betalen AHBOX16 in te vullen.
Smakelijk eten !
Groetjes,
Astrid

Astrid blogt sinds kort (gisteren) ook, super leuk! benieuwd naar haar eigen BRAND NEW blog?

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge